helvetesnatt och dag

okej. jag säger bara det. DET ÄR INTE KUL ATT HA EN SKRIKANDE BÄBIS MITT I NATTEN NÄR MAN ÄR SJUUUK!

Födelsedag nr: 2

För att förlänga det roliga lite så firar jag i tre dagar :P Idag var Folkes "två" mostrar här Ussa och Sofy. Dom hade lite uppvisning för mig för att visa att dom faktiskt kunde ta hand om Folke ;) Ussan matade honom och Sofy lyckades söva honom när han var som kinkigast. Han gillar kuddarna som moster den äldre har att sova mot ! Hihi! Jag var imponerad av deras insatser :D Fick toppade presenter! Iris serien från Weleda och pengar till klippningen på måndag! Tack så jätte mycket, ni vet hur mycket sånt är värt för mig!





Jag såg verkligen ut som skit. MEN man får göra det om man är förkyld. (JA, nu har jag också blivit sjuk och känner på mig att det är en sån där hålla-i-sig-inte-bryta-ut-förkylning)



Ussa visade hur mycket skithuspapper hon fått av sin mamma häromdagen. Så nu kan hon skita gratis i flera månader. Hur bra som helts.

Imorgon kommer Eva,Håkan,Hanna,Martin Sytt, och Ella !
Ser fram mot det !


dagen i bilder bara för att jag är så jävla trött





Folke är käkat som en liten iller idag :P Som tur var så är mamma fortfarande (min mamma) väldigt pigg på att mata, byta blöjor och leka med Folkis när hon hälsar på så det är skönt! Nu är vi helt slut efter besök hela dagen plus att vi var uppe två timmar inatt och stimulerade en ledsen bäbis. Mindre kul. Intervjun igår gick bra förutom att dom ville att jag skulle jobba heltid. Dom hade tillochmed samma bokningssystem,turbo som på grännäs. Ja, vi får väll se hur det blir dom ville att jag skulle skriva ner datum jag kunde jobba s¨skulle dom fixat förmodligen..
Imorn blire mer besök!

GRATTIS TILL MIN BÄSTASTE SOM KLARDE UPPKÖRNINGEN IDAG!
Nu äre bara teorin kvar:)


anställningsintervju.

Var på intervju på Stegeborgsgården idag. Det var kul, dom blev tyvärr lite besvika att jag inte hade tänkt jobba heltid. Får se om det blir något, beror lite på hur pass mycket jag kan jobba och när Martin jobbar och så..knöl. Vill jobba där, verkade väldigt bra!
Imorgon fyller jag tydligen 22 år. Mamma, pappa, farfar och kankse mormor kommer imorn. På lördag kommer eva, hanna, martin, ella, sofie, ocu kankse ussa och david. Allafall känns det som typ hela veckan gått åt att förbereda för födelsedagen. Det som är kvar nu är att damsuga golvet och baka två kladdkakor till varje dag...Jag var borta i ca 3 timmar idag, första gången jag vart borta så länge. Han var helt förstörd precis när jag kom hem och blev jätte ledsen så fort han såg mig. Men innan dess hade det gått jättebra! Han hade tillochmed somnat i martins famn vilket verkligen hör till ovanligheten.

Ni har blivit dåliga på att komnetera här nu igen! Då får man skälla på er så blir det bättre sen :)
Imorn blir det väll förmodligen inte nått inlägg. Får väll se om jag hinner klämma in nått!

Solsken och barntjut



Vissa har det bra. Typ jag. Martin hade bakat bullar och gjort kaffe när jag kom hem från min promenad. Vissa kankse skulle kalla honom toffel, men jag kan bara säga, alla skulle ha en kille som han!


Familjecentralen?

Funderar på att åka dit idag en kortis..kan va kul om det är nått folk där. Men jag tänker Fan inte sitta i nån ring och sjunga deras sånger. Jag sjunger hellre själv med Folke :) Idag ska vi börja lite nya rutiner med gröt frukost, pure middag och grötkvällsmat. Får se hur många ammningar det blir! Han vägrar ju mjölkersättning ochdet tror fan för den smakar skit. (har inte smakat bröstmjölk ioförsig, och så jävla god kan ju inte den va)
Tyvärr kunde vi inte alls va kvar nån längre tid igår :( Folke blev ledsen och trött, han fick inte vara ifred inne i mormors sovrum tyvärr...men det förstår man ju...

Mot frullen!
Längre inlägg senare förmodligen!

En helt ny värld!

Fruktansvärt äckligt att spola öronen, MEN det hjälpte! När dom var klara öppnades en helt ny värld för mig! Har inte hört ordentligt sen senare halvan av graviditeten. Plus att jag vart täppt, fick även nåra receptbelagda näsdroppar! Bra. Men dyrt! Nu är jag 310 kr fattigare.

Of we go till mormors party nu! 

Till eva:
Förresten hade Folke gått upp till 6700gram och var 63,5 cm lång nu :)


80 ÅR

Idag ska vi fira mormor. Hon fyller 80 år. Hoppas man får träffa lite kusiner! Eftersom vi inte var hos mormor i jul, plus att vi är extremt dåliga på att träffas i vanliga fall så kan det vara kul :) Jag har dessutom en ganska bra present med mig för en gångskull...Nu väntar besök hos doktor öron för min del kl 11 och BVC med Folke kl 11.30. Det är sjukt bra att bo på landet när man princip kan önska vilken tid man vill komma till vårdcentralen ofta redan samma dag man ringer. Vi hade ju Hageby och Vikbolandet att välja på så de va ju inte så svårt:P Nu har vi äntligen bokat klipptid också! Nästa måndag ska vi klippa oss, välbehövligt kan jag lova! Jag har inte klippt mig sen...augusti?? typ...Martin har ju blivit extremt långhårig också så han kommer kapa rejält tror jag. Jag ska nog bara kapa rakt av. Är stort behov av att få ner håret i samma längd så att man bara kan slänga upp det i en samlad tofs och endå lyckas se topp ut. Natten var helt ok. Bäbben är som en klocka och vaknar runt ett tiden och är hungrig. Men han får ju ingen mat. Inatt behövde jag nog bara sätta i nappen typ fem - tio gånger och så somnade han om. På fredag fyller ju jag år. Ska bli skoj. Måste bara samordna mamma-ussa-lisa så att dom kan åka ut ihop. Alltid kul eftersom det brukar bli knöl oftast:D Jaja, på lördag kommer hanna, martin, ella, och eva. Förmodligen kommer sofy också om stackarn lyckats bli frisk tills dess. men hon har ju ioförsig en förmåga att "ta vara" på att hon har 40 grader feber och va uppe och städa endå. Galen. När jag har 40 grader brukar jag tro att sängen är ett skepp och svimma när jag ska gå på toa. Oftast behövs minst två personer för att hålla i mig när jag är så sjuk. Som tur är (peppar peppar) har jag bara vart så sjuk en gång under tiden jag och martin vart tillsammans. Då bodde vi på dagsbergsvägen och jag hade magsjuka. Det var mindre kul. Men det var ioförsig i med det som jag startade bloggen. Så nått bra förde den väll med sig. Värst vad jag svävade iväg nu då ...hade bara tänkt skriva en kortis. Tänk vad livet inte blir vad man tänkt sig ibland. Jag har tex en son... det hade jag inte tänkt mig. Trots att han var väldigt välkommen !

(Ussa, när ska vi ta våran knöl-brunsch-smedby-testa kläder och sminka oss dag?)

Mot slutet av dagen

Nu har vi vart ute och gått, 8,5 km blev det!!! Har inte gått så långt sen jag vet inte när....det var topp väder ute! Verkligen skönt att gå så lånt! Vi var ute i typ en och en halv timma! Imorgon ska vi till vårdcentralen. Jag ska äntligen få en titt på mina öron. Sen ska vi till BVC och väga och mäta Folke. Plus att vi ska diskutera mat osv..han vägrar att äta mjölkersättning! Han tycker verkligen det smakar skit man ser det på honom. Sååå vi får väll se om vi kanske kan testa välling ?? Kan ju inte vara värre än gröt liksom.

Lägg märke till spyfläckarna han lyckades få ur sig innan han somnade jätte obekvämt i min famn mitt i påklädningen när vi skulle ut...





Han var så söt i syrrans och mina gamla stickade grejer :P

Vi såg lagom nördiga ut i våra solglajer. Puss på dig älskade!


massage


'

Imorse var Folke på humör för en helkroppsmassage! Nu ska vi ut och försöka ta oss runt Säby-varvet...Med stor skeptis om att det kommer funka.

later


Folke säger; TITTUT!


Svar på frågelådan!

Var Folke planerad? Vad hade ni för namn om det skulle blivit en liten tjej? Hur var förlossningen? Hur reagerade släkten/familjen när du sa att du var gravid och HUR SA DU DET? =) Vill ni ha syskon till Folke? (Isåfall hur tätt...ungefär...)
På sätt och vis var Folke planerad, efter Martins cellgiftbehandling för cancern berättade läkaren att det kunde sluta "fungera" om några år och att om man ville ha barn "naturlig väg" kunde det vara en ide att börja försöka lite. Så vi sa väll lite som så att det fick bli om det blev. Och det har vi ju i åtanke när vi tänker på syskon till Folke...Om det hade blivit en tjej hade hon nog hetat Luna eller Timotej. Förlossningen gick mycket bättre än jag trodde! Jag är välidigt smärtkänlsig och trodde inte jag skulle klara av den extrema smärtan. Men när jag väl låg där så har jag nog aldrig känt mig mer målmedveten. han skulle ut! :) Det tog sex timmar från att vi gick in i rummet. Men jag hade förvärkar i en månad, och hade blivit igångsatt om det inte hade kommit igång naturligt på morgonen. Förlossningen var HELT SJUK! Går inte att beskriva. Det är nått jag önskar alla får uppleva någon gång. HELT SJUKT! Min pappa blev nog inte så förvånad och tog det väldigt bra! Det var honom jag ringde till först. Min mamma var orolig för vår ekonomi till en början, men vande sig vid tanken och var väldigt spänd av förvantad tillslut. Min syster vet jag inte riktigt hur hon reagerade faktiskt..hon var på jobbet när jag ringde till henne och berättade, men hon var inte så förvånad över att jag var gravid. Vi ringde och berättade direkt efter vi gjort grav.test (dagen efter min beräknade mens). Ussa blev helt galet glad och tokig och Lisa undrade om jag skulle behålla barnet.

Vad jobbar martin med och hur får ni allt att funka ekomoniskt? ni bor ju så fint också! och hur kom det sig att ni valde namnet till folke? :)
Martin pluggar masterutbildning i konstnärlig gestaltning. Han blir färdig i vår och söker jobb nu. (som inte finns) Jag har lägstaersättning just nu pga strul med försäkringskassan. Men i april får jag min riktiga SGI som ligger på 480 kr om dagen istället för 180 kr som jag har nu. Så..vi får det inte att funka..riktigt. Vi har båda sparpengar som vi får använda lite av varje månad. Sen har vi underbara familjer som hjälper till en del. Tex köpte syrran en vinterjacka åt mig den här vinter. Vi bor i en helt nybyggd hyresrätt som kostar 4700 i månaden men vi har bostadsbidrag på 1200. I slutet valde vi mellan Folke, Charlie och Jonatan. När han kom ut kändes han som en Folke och jag tror att jag bestämde mig under förlossningen för Folke om de blev en kille. Hans fulla namn blev Folke Charlie Martin Dahlberg.


Hur träffade du och killen?
Vi träffades faktiskt på utestället Hugo. Martins kompis sa åt mig och Martin att gå och dansa ihop. Sen stod vi och dansade galet hela kvällen tills det stängde. Då frågade jag Martin hur han skulle komma hem, och sa att han körde hem (han va nykter) då frågade jag ju såklart var han bodde och han bodde i rambodal då, lustigt nog bodde ju jag bara någon km från honom i smedby, och fick då stjuss hem (vi hade tillochmed gått på samma skola utan att veta om det) väl utanför mig så frågade jag om han ville sova hos mig. Sen satt i och sjöng och spela gitarr frammåt morgonen. Efter det träffades vi nästan konstant i två veckor i streck i slutet av sommaren 2007. Sen var vi fast!

Hur reagerade du när du fick reda på att du var gravid? Några speceilla för- och nackdelar som du funderade på?
Jag blev glad och upprymd, känslan är svår att beskriva, samtidigt som jag var rädd, hur skulle jag kunna ta hand om ett litet barn?! Jag var endå väldigt säker på att jag var gravid, konstigt nog kände jag det på mig när mensen inte kommit var jag helt säker. Det enda negativa var hur vi skulle klara oss ekonomiskt sett, annars såg jag det bara positivt!

 

Tack för dem roliga frågorna! Hoppas på fler!
Kram på er!


Frågelådan!

Jag gör som Ellen och kör en frågestund ! Fråga va ni känner, om graviditet förlossningn, vardagsliv med bäbbe eller nått annat som ni undrar! Det är helt ok att va anonym. Hoppas på lite frågor nu...ni är ju allafall runt 50-70 pers som besöker bloggen varje dag :)
hej hopp nu ska jag ut och röja snö på baksidan!

taco & lets dance!

Snart kommer pappen och balta. Det blir taco lets dance och blueberry intense! Fredagsmyset brann inte inne trots allt!

(Ussan, det är bara att bryta ihop och komma igen! jag hejar på dej!)

En lite mindre kämpig natt:)

Folke vaknade vid ett tiden inatt igen och var pruttig. Men jag lyckades få honom att somna om den här gången tog det "bara" en halvtimma! Sen sov han till halv sex igen och fick äta, och somna omi våran säng. Har vart ute och flyttat bilen så dom kunde skotta parkeringen, och nu ska vi ut och slöspringa lite medans Folkis ligger i vagnen och hejar på! Idag får fredagsmyset helt enkelt brinna inne lite, ingen ide att åka iväg till affären. dessutom sparar vi lite pengar på det ! Har väldigt ont i mina fingrar i lederna idag det blev värre sen igår så det blir inte så långt inlägg nu...
IDAG HAR BUSSAN UPPKÖRNING!!!!

En lite mindre kämpig natt:)

Folke vaknade vid ett tiden inatt igen och var pruttig. Men jag lyckades få honom att somna om den här gången tog det "bara" en halvtimma! Sen sov han till halv sex igen och fick äta, och somna omi våran säng. Har vart ute och flyttat bilen så dom kunde skotta parkeringen, och nu ska vi ut och slöspringa lite medans Folkis ligger i vagnen och hejar på! Idag får fredagsmyset helt enkelt brinna inne lite, ingen ide att åka iväg till affären. dessutom sparar vi lite pengar på det ! Har väldigt ont i mina fingrar i lederna idag det blev värre sen igår så det blir inte så långt inlägg nu...
IDAG HAR BUSSAN UPPKÖRNING!!!!

Folke och Wilda



Hålla handen!
Wilda 091027 KL.03.00(?)
Folke 091027  KL.15.00

Alltså bara några timmar mellan dom här sötnosarna:)


Folke kollar in vad Wilda håller på med:)



Hoho vi föreställde oss hur det skulle va att ha tvillingar...:S Rätt jobbigt!
Tack för en jättebra dag! Var inte så farligt långt faktiskt typ 25 minuter att åka över till krokek.

På hemvägen fick jag ett infall och svängde jag in till farfar i skenäs. Så han fick prata med sitt barnbarnsbarn.



Han blev glad.
Nu ska Folkis sova för han är megatrött, och jag med!
Puss och kram


segdag

vi har verklingen inte gjort nått vettigt idag. inte vart utanför dörrn ens. inte ens vart ute med soporna. vi gjorde så mycket igår så vi var helt trötta idag. bla träffa vi hanna och ella igår igen.





Det såg inte ut att va riktigt lika stor skillnad igår som för en vecka sedan.
Allafall så tar jag och Folke färjan över till kolmården imorgon, vidare mot krokek lite uppåt skogen till för att träffa sandra och wilda som vi delade rum med på BB! Ska bli spännande eftersom vi inte setts sen dess (mestadels pga vädret som vart skit) Hoppas det inte är allt för moddigt på vägarna imorgon. Nu väntar vi på att mr ska somna. Han har fått sin gröt, (vägrar mjölkersättning) idag testade han även potatis och morot med bröstmjök. inget jag skulle vilja ha på menyn. men han smaska i sig nåra skedar allafall..alltid nått.
Nä, nu är jag sträv i käften och tung i magen borde gå och försöka dusha av mej den här sega-dagen-känslan.
PÖSS


Dagen trött

natten var hemsk dagen var bättre men nu är jag trött.
trött för att jag inte fick sova,
trött för att jag får ågest för att jag inte ska få sova
återbesöket gick bra
nu ska jag åka

vet ej vad jag pratar
 
trött


HAHAHAHAHAHAAAAA



hur fan såg vi ut!!!??


Två besök på en dag!

Tyvärr glömde jag bort att ta kort nu när Kjella och Ingrid var här på besök. Fick två tröjor och ett par byxor i storlek större! Jättebra! Vi har ju ett litet lager med kläder från folk vi ärvt av. Om det är nån av er som läser bloggen, tack så jättemycket! Vi har sparat massa pengar på att inte behöva köpa kläder, säng, sängkläder, stol...you name it! Allafall så var det kul att träffa Kjell och Ingrid idag. Blir ju tyvärr inte så ifta som man tycker att man borde..på mammas sida är dom ju 7 syskon så det är jju en del släkt. Lägg på lite kusinbarn, respektive och så har du en bamsesläkt! 

Imorgon ska vi till Link. sjukhus på återbesök med Martin...alltid lite nervös! Men jag vet att det kommer gå bra, annars skulle de ringt. Så det blir att gå upp i ottan imorn och ge sig iväg. Får väll se ut som crap men skitsamma..
Nu väntar dushen! Har hunnit med sjukt mycket idag! Gjort lassange, fått två besök och gått långpromenad i solen. Kommer väll däcka vid halv nio som resultat av detta ioförsej...jaja. Dagen var topp allafall.

Mån dag




Första dagen på veckan startade med besök av mamma. Hon ville vädligt gärna hålla Folke hela tiden. Vi gjorde lassange. Toppgott! Senare kommer min morbor Kjell och hans fru Ingrid. Kanske kusinen Joel också får väll se. Nu sitter jag i full underställsmundering och väntar på att Folke ska vakna så vi får gå ut och gå i det fina vädret!
HEJ!


bekant ovän på besök?

Ja, kände i förmiddags att det var en inte så trevlig vän på återbesök, nämligen nån form av mensvärk? Eller nån trälig ägglossning eller nått...kul vare inte allafall. Fick lägga mig på soffan efter två panodil så kom Martin och stoppade om mig med vetekuddar! En riktig kille vet när man behöver honom som mest ! Topp! Började dagen med att städa badrummet i två timmar eftersom det var det som var kvar från igår. Nu äre bara vika tvätt och hänga upp en till maskin kvar för dagen. Pappa och Balta har vart här. Vi bjöd på mat som pappa köpt ..typ..



Igår somnade han hos mig så gott!


att inte räcka till?

Folke blev hungrig...han fick tutte...men det kom inte tillräckligt tydligen så han blev tokig! Som TUR var hade jag lite mjölk infrusen en halv flaska räckte det till..sen när den var slut ville han ha mer :S så han fick lite tutte där det inte kom alls mycke så då blev han tokig igen och fick napp. Som tur är ska han få gröt snart så tuttarna hinner återhämta sig under natten. Imorgon är det vi som åker och handlar mjölkersättning...inte visste jag att det skulle bli såhär lite mjölk kvar bara för att han fick lite gröt...:S

städa städa städa

och tvätta....har tvättat tre maskiner idag, och vikt två tidigare som var torra...helt sjukt att klockan bara är halv tre och jag har hunnit plocka städa damsuga lagat mat våttorkat bytt lakan i Folkes säng gjort baby massage OCH borstat tänderna. Har ju fått lite hjälp också såklart, av min kära sambo. Inte med att borsta tänderna alltså utan det andra. Nu är han på ica sen ska vi gå ut och gå Folke är klar och väntar i baby sittern. Han lyckades somna fast den är till sittläge haha. Japp. På med regnbyxorna och trotsa vädret. Behöver lite frisk luft. Undra när min "energi" försvinner. Förut slängde jag smutstvätten i toan. Där ska den inte vara. Helst ska den ligga i tvättkorgen eller i tvättmaskin. Men så kan det gå när hjärnan inte är på!

Nu är det fredagsmys!



Har precis ätit hemmapizza. Denna gång med tonfisk! Mumma :) Tog lite roliga kort på hela familjen nyss, här är ett av dem! Nu är minstingen (som inte är så liten längre) nerbäddad för natten med gröt i magen. Imorgon väntar nya äventyr. Men nu har mamma sara och pappa martin lite tid för sig själva !


Badhuset!

Nu ska jag och Martin och Folke och gymma lite! Och hälsa på jobbarkompisarna såklart :)

Ingelestad med syster Sofie

Japp, hängde med sofy idag. Vi va på Maxi, sofy handlade järnet. Jag trötsköppte ett linne för 90pix på JC (JC lixom???) Jag är guden av att skriva osammanhängande saker så här kommer det; FOLKE SOV MELLAN 19.30 - 05.30!!!!!!!! Våddå skönt?? Kändes konstigt att vakna när klockan var 05.30 och känna sig utvilad och näst intill pigg. Det enda problemet var väll att mina bröst höll på att sprängas, när man går från att amma med tre timmar mellanrum lixom. Allafall så bjöd Sofy på mat som vanligt. Gillar när traditionerna följs. Jag stod och sukta på utelivsavdelningen på Intersport. En bärryggsäck (att sätta Folkis i) kostade 1400kr. Vi ska få en sån av mamma :) yippi!! Längtar till våren då ska vi besöka svensksundviken med toppade prickigakorv mackor på äckligt skogaholmsbröd och varm choklad! När vi droppat Sofie i Vilbergen idag så fick vi ett infall pga det fina vädret så vi svängde in till Vrinneviskogen och gick en sväng men det va pissigt kallt och vi hade fel kläder på oss. Jajaja..imorn blire förmodligen badet, ska sola och träna lite på gymmet (easyline alltså) Min rygg är broken alltså helt körd...så jag behöver verkligen träna upp den lite! Får väll turas om att gulla med Folkis fall han tröttnar.

Ingen bild idag tyvärr...men härligt osamanhängande text allafall! Topp!

Många nya saker !

Idag fick Folke sitta i vagnen för första gången! Problemet var väll att vagnen är sjukt sövande och han somnade efter femtio meter haha! Natten gick ganska bra en nattamning minskade vi ner det till men det blev ju inte mer sömn för det utan tvärtom eftersom vi var tvugna att söva honom när han trodde att han var hungrig...han fick snutta typ ¨nåra minuter sen satte jag in nappen utan att han märkte nått :P



Nu ska jag ge båda mina grabbar babymassage hihi


Två nya saker på mindre än två timmar!


SPÄNNANDE!

Jag ser extremt hurtig ut

Jippiiii! Gröt!

Hoppas på mer än tre timmars sammanhängande sömn inatt. Vet inte vad jag gör av mig själv annars. Men det är bara säga som pappa; bryt ihop och kom igen! Och det är precis vad jag gjorde förut!


äntligen fick vi träffa ella!


Folke föddes den 27  Oktober 2009
Ella föddes den 24 Januari 2010

Syskonen med sina små
Det blev väldigt tydligt hur snabbt dom växer och hur fort man glömmer. Det är mindre än tre månader mellan dem och jag hade redan glömt hur man håller i en sån där liten sak :) Dessutom kändes Folke som en jätte brevid Ella haha!


jävla svt...

fy fan...dom kan få en att må skit verkligen...vi åt kvällsmat och skulle titta på tv och slår på ettan som visar ett program som heter himlen kan vänta. dom har följt några olika familjer under deras kamp mot dölig canser. i ett klipp från ett tidigare program står en av personerna och drar bort håret från huvudet och mår skit. både jag och martin känner hur mycket man kände igen sig när han tappade sitt hår...det var fullt i hela sängen och golvet och duschen typ överallt...vi rolla sängen lixom. jag vet att de dom vill visa med programmet är att man kan känna livsglädje trots att man har en dödlig sjukdom men för oss känns det bara väldigt jobbigt på nått sätt att se det där eftersom man känner sån sympati med familjerna.

nästa vecka ska vi på återbesök med martin..blir alltid nervös innantrots att det är lungt. idag rötgade han lungorna och imorn ska han ta prover. trots att det går på rutin är man alltid lite nervös innan.

det jag menar är att svt borde tänka två gånger innan dom gör sånna där program för att vissa kan tolka dom på fel sätt..typ vi...

harry p och..

Ja, det blev inget skog-mys..kändes för jobbigt. Det blev film och kebab i smedby. Topp. For once.

uppryckt...

ja, det är inte alltid kul att ha en bäbbe. sömnbristen är väll det värsta skulle jag tro. här sitter jag allafall kl är 9.27 en söndagsmorgon. har vart vaken i flera timmar. men kaffet smakar extremt bra.
sen ska jag väll inte klaga. det finns dom som har det värre..men det är rätt skönt när Folke sover hihi. sen när han har vart besvärlig i en halvtimma och man bara vill skrika, men får helt plötsligt ett litet leende eller skratt, då är det så jävla värt det allafall sen.

jag är sugen på en utflykt idag! korvgrillning och varm choklad i skogen...ska bara ta sej fram med vagnen som är problemet.....

Fina Folke


studerad in i minsta detalj

ja, det är väll lite så jag känner mig... jag vet inte om det beror på folks extrema räddsla för hur dom själva kommer se ut efter dom fött barn eller om folk bara gillar att gotta sig i om nån annan fått lite extra fett nånstans. hursomhelts. nu är jag trött på att bli granskad från topp till tå bara för att jaf har fått barn. kraven på mig från "sammhället" som ung mamma är jagg jag ska va toppsnygg och alltid se fräsh ut. jag är sjut trött på att folk ska tänka så fort jag har en badhairday; "hon har blivit mamma och glömmt bort själv ful" jag måste lika mycket som alla andra kunna få gå runt i fula mjukisbyxor en hel dag utan att bli ifråågasatt.
punkt

Stadsbesök.

Idag har vi spenderat tiden i Norrköping. Först gick jag och mamma på stan, hon tvingade mej att testa massa kläder..blev inköp av bla ett par nya träningsbyxor. PEPP! Nu äre Lets dance för fullt och jag passa på att blogga i pausen. När vi kom hem luktade det sopor och barnskit i hela lägenheten. Inte topp...



Mitt vanliga "sara-fejs"

 Vi började möblera om häromdagen när det var snökaos och inte gick att komma ut!



Det här är resultatet, vi skulle gjort det mer barnsäker men fick inte till det riktigt...det här är en början allafall sen ska det upp mer tavlor och sånt...imorn ska jag passa Baltasar, sen kommer mamma på eftermiddag/kväll. Martin ska ha grabbkväll med Mankan och Jonatan.



Idag damp ELLE ner och den älskade TRENDBIELN!! YIPPIEEEE!

 


SOFY OCH USSAN OCH BALTA



Nu har dom åkt hem. Vi sjöng herr gurka.


Promenad i snöyran




Nu har vi vart på promenad. Folke var megafin i sin dress från Polarn & Pyret. Snart kommer Ussa och Sofie.


Insnöade...bokstavligen

OK. Nu är vi på riktigt insnöade! Så här såg sovrumsfönstret ut imorse när vi drog upp gardinerna!



Vi skulle åkt till Linköping idag. Men eftersom Martin har ögonsinflammation, skulle jag köra dit (jag kör helts inte i sånt här väder) så det blev inget av med det idag heller :( Istället ägnade vi dagen åt att möblera om hela vardagsrummet! Puhh.. Jag är helt slut i kroppen! Jag var riktigt seg idag så jag låg och mysa med Folke jättte länge innan jag tvinga Martin att sätta på kaffe eftersom det var det enda sättet att få upp mej.



Folke hade inga rena pjamasar så han fick sova i sina hängslen. Men han klagade inte för det :)

Fönstret i hallen såg det ut såhär! (Det här var imorse vid åtta, med andra ord har det kommit minst 10 cm till tror jag)



Hallfönstret utifrån...ja, helt sjukt! Vi har rätt mycket stannat inne idag..förutom när jag jag ut för att ta bort i brutalt lager med snö från bilen och flytta den så dom kunde skotta parkeringen. Lillkillen sover förhoppningsvis för natten nu och som vanligt har han krökts helt brutalt mycket idag och ätit lika mycket till så tuttarna hänger som vissna blommor...Imorn kommer SOfy och Ussa !! Yippiiii

Nu blir kvällsmat och invänta halv råtta hos dej.

Hej Diana förresten! Kul att du läser bloggen :) (Hoppas du har det bra)

 

 


Tisdag=massage

Ja så var det tisdag igen.

 



Folke fösökte prata med Selma men det gick inte så bra när man har hela handen i munnen. Han tycker att det är jätte skönt med massagen så han brukat sommna på stört i soffan när vi fikar. För övrigt idag har jag åkt och handlat själv på ica idag för första gången. Det kändes jätte konstigt att bara ha mig själv att hålla reda på! Inatt var vi så trötta så Folke fick sova i mamma och pappas säng hela natten. Han har blivit så tung så det är jätte jobbigt att lyfta honom upp och ner ur spjälsängen. MEN ! Det hände en sak idag! Martin la Folke på mage på golvet och sen pratade vi med varran i nästa sekund låg Folke på rygg på en av Martins LP-skivor hahahaha! Han rullade alltså för första gången idag :)

Karln jag har, har allafall fått både öron och ögon inflammation idag så nu har jag två st pojkar att ta han om. Men det vore bara mysigt om jag inte va så veck i huvvet.

Tack för alla fina kommentarer förresten! Mer sånt :) Jag har runt 50 trogna läsare här på bloggen, och jag är väldigt nyfiken på vilka ni är! Kan ni inte slänga in ett hej eller nått..är så nyfiken!
Kram så länge


Lillfredag



Har precis sovit lite med den här killen :) Snart äre familjen annorlunda, lite popcorn och måndagsmys på det förgyller vardagen !


Fast igen.

Snöoväder.. fast här igen. Gör inte så mycket. Rätt mysigt att va hemma och sega.

Hörde på nyheterna att det var en från banverket som omkommit på spåret när han snöröjde i Linghem. Ringde pappa direkt. Hade tidigare på morronen fått ett sms av honom som var lite lustigt så.. Det var en kollega från Kisa till honom..
Det är mödrömssenariot. Sa åt pappa att han måste vara försiktig på spåret. Det är ett farligt jobb han har....

Är som sagt hemma, går inte att gå ut med vagnen heller alldeles för jobbigt att dra den i snön när dom inte hunnit skotta än. Inatt har jag fått lite bättre sömn allafall. Jag har ju haft problem med öronen och vart täpp sen vi flyttade hit, så idag tog jag tag i det och ringde till vårdcentralen fick jag rådet att flytta härifrån. Dels för att vi har en bäbis i den här fuktiga lägenheten och dels för att vi inte mår bra heller... ja, vad ska man säga.. kan ju inte bara flytta heller sådär. Martin fick allfall en tid. Men hans öron har ju vart värre än mina.

Funderar på om jag kanske ska träna lite nu när jag endå är inne hela dagen :P


RSS 2.0