Veckan som varit



Igår var jag ute för första gången på typ 2 år (mer nästan). Det var ju sjukt överskattat att gå ut. Mycket roligare på förfesten. Som vanligt. Dagen idag har ju vart skapligt trött...



På kvällen hittade vi en ny lekpark i kättsätter.



I veckan hälsade vi på Martins mormor och morfar.




Såhär fin var Folke på kortet i tidningen!



Han passade på att hjälpa till lite...



Jag hälsade på min mormor när jag lämmnat Folke på dagis (lugnast så)



Sen hängde jag och Folke på maxi huset i torsdags. Då vankades de pomme till kvällsmat. Ibland så!

(inlägget skulle publicerats igår men blogg.se verkar ha lite trubbel...)


bäst för er att ni köper NT imorn

För då är vi med i tidningen. På nyfödda bilderna alltså. Skitfult (på mej) som vanligt. Men man är ju kanske inte sådär jätte nöjd med hur man ser ut just nu. Men de kan ju ändras...här kan ni hitta bilderna : http://nt.se/nyfodda/ 

Nu är den första gången på hela min sjuka dag som har gått i ett förövrigt, som jag sätter mig ner. Så. Nu ska jag sitta ner. Hoppas jag får sovmorgon imorn oxå (07.50 vaknade vi idag! Rekord sen Bota föddes!)

jobb till hösten....

Idag, efter att ha funderat länge, så ringde jag och pratade med ledaren på Sensus, Unga föräldrar. Dom har nämnt i förbifarten att de behöver en ny ledare till höstens mamma-barn-träning. Så. Jag sa att om de var intresant så var jag villig att hålla i passet. Dom visste ju att jag varit instruktör innan, men har inte velat fråga mig rätt ut för att dom inte ville pressa mig eftersom jag fått barn nyligen. Men nu känner jag mer och mer att de var rätt beslut. Det blir ju också lite bonus i kassan, typ 500 kr kanske alltid nått!

Tråkigt att de inte är så många som kommenterar längre..därav att jag inte haft n¨n lust att blogga...

något så svensson som familjedag med orienteringsklubben




Efter många om och men igårkväll förberedde vi tillslut tunnbrödsrullar med omelett innuti för att ta med till Tjalvestugan i simonstorp. Och idag är vi riktigt glada att vi tog de beslutet. Vi har haft en sjut bra dag. Det bästa av allt var att barnen somnade samtidigt så att martin och jag kunde jogga (sakta!) och hämta in kontrollerna som famoiljerna gått innan. Det var topp att få komma ut i skogen igen! Nu har vi kört vårt träningsrutin för idag och tittar på mästarnas mästare. Sen blir de popcorn och brottet och staffet på ettan. Vår söndagsrutin (inte popcornen alltså)
Imorn blir de NT fotografering och ettårskalas!


besök på vikbolandet




Igår tog jag den vita karetan, två barn (tre, syrran var ju med oxå;) och en hund ut på vikbolandet, skenäs, och hälsade på min farfar. På vägen dit dansade Folke bus med moster stenhårt till; vill du ligga med mig då? och iralnds bidrag, Lipstick. Tänk om han visste vad texten handlade om haha! han är en väldigt bestämd liten kille som vet vem de är som ska mata honom, och de fick gammel morfar göra. (Folke har gått tillbaka lite i utvecklingen nu när han fått syskon och vill gärna bli buren, matad, amma,krypa och ligga under baby gymmet. men de går nog över.

Vi ska inte ens prata om den här sjuka dagen. Vi tar och glömmer den helt enkelt.


Ny header!

Söker nån som är sugen på att hjälpa mig med en ny header till bloggen? Det är verkligen på tiden!

NÅN?!

slut på multi-taskandet

jag är expert på det nämligen. Jag viker tvätt när jag går kissar, oftast med minst ett barn i knäet dessutom. Jag sminkar mig när Folke badar. Plockar ur diskmasikinen när jag lagar mat samtidigt som jag rensar kylskåpet och slår på en tvättmaskin och tröstar folke om han ramlat. Samtidigt som jag pratar med nån viktig myndighet i telefon. När det är dags för lite nervarvning och tv brukar jag blogga och vika lite till tvätt samtidigt. Och har jag riktigt tur hinner jag tömma alla sopor i reklampausen. Jag har liksom tävling med mig själv hur mycket jag hinner med innan Martin kommer hem. Och det här beteendet kan omöjligtvis vara bra för varken mig eller barnen...igår tjöt Botvid som en gris och INGET hjälpte. Tillslut (jag var själv med barnen och folke sov) stängde jag av tvn och slutade läsa min tidning och de resulterade i att jag fick en nöjd och glad bäbis med mammas fulla uppmärksamhet.

Då frågar jag mig..varför gör man såhär? För jag är övertygad om att jag inte är ensam om att hålla i tvånappflaskor samtidigt som jag försöker sova lite, och vem är de man försöker imponera på?

När ska det va nog med att visa sig duktig snyggas och bäst? Och varför känner jag att de är SÅ jobbigt att gå till dagis och hämta om jag inte har rena kläder och minst mascara och rouge på mig? Varför hålla uppe en fasad hela tiden? Från och med nu är de jag som hämtar i mjukisbyxor minst en gång i veckan och släpper lite på mina krav på mig själv...om de nu är jag som har krav, och inte sammhället....?

sugarrush



Nu har vi bestämt oss. NU får de faktiskt va slut på blodsocker tippar och toppar. Resultat; glada pigga föräldrar och mätta och glada barn. In med lite bra rutiner, och bort med kaffe och cola.


Playdate



Idag har vi hängt med Folkes dagiskompis Elvira, och hennes bror Leo. Det är bara 14 månader mellan dom. Så vi har endå en del gemensamt. Dom bor också här i Vilbergen, så vi startade med att gå till skogen och fika. Elvira och Folke matade varandra med yoghurt och skrattade väldigt högt. vi mammor har båda hört från dagisfröknarna att Elvira är lite småförtjust i Folke och ska krama honom hela tiden haha! Sen skulle doom testa varandras vagnar och blev jätte arga när dom int fick åka så hela vägen. Vi hade så tur att alla fyra barnen somnade samtidigt i vagnarna, vilket man inte är bortskämd med! Vi kommer nog träffas fler gånger skulle jag tro,hade en hel del gemensamt också eftersom båda våra killar jobbar skift dessutom..

Nu ska jag assistera lite när Martin badar med Botvid. Sen blir de väldigt mycket sängen för oss! Imorgon har vi en ny playdate med småttingarna när de stora är på dagis. Då ska vi träffa grannen Elin och hennes son och hennes kusin som hade två barn i samma ålder som Botvid och Folke.


syskonkärlek på hög nivå



När mamma och pappa provade kläder på stadium outletten idag blev pojkarna minst sagt lite, hmm, orloliga och uttråkade. Det löstes snabbt genom lite syskon mys i vagnen. Botvid blev nöjd och Folke var mega stolt över att vara storebror.


Trött

T R Ö T T

barnen sover

och jag har förberett kvällsmat till mig och martin som kommer hem snart...han ringde och berättade att han bett om att få forsätta jobba 75 procent och va föräldrarledig resten, om han får förlängt efter sista maj. det kändes super skönt. Jag har vart själv med grabbsen två kvällar i rad nu och känner väll att jag inte är jätte sugen på att va själv fyra kvällar i rad som jag är i vanliga fall..vissa kanske tycker att jag låter lat eller vafan som, men då kan jag meddela att de inte alltid är så lätt att va själv med två skriknissar som båda har blöja....

Bvc

Haft en sjukt stressig morgon/förmiddag. Skulle lämna Folke på dagis kl 9, plus att jag hade bvc tid kl 9. vet inte hur jag tänkte, förmodligen inte alls, när jag bestämde tiden. Det gick bra på bvc. Martin var hemma och hade tvättstugan. Så de var fullt upp. Igår var jag hemma själv med nattningen för första gången. Kan väll säga att de gick sådär. Typ inte alls bra. Höll på i en timma för att få Folke att sova som vanligtvis somnar så fort man säger gonatt. Var tillochmed tvungen att sitta och sjunga trollmors vaggvisa 10 gånger typ. Sammtidigt skrek Botvid sig förtvivlad. Ammade till och från i typ en timma. Han blev aldrig mätt ju. Dock tyckte dom på bvc att jag skulle ge flaska redan på kvällen om de var så som de va igår.

Var dessutom inne hos Elin igår eftertmiddag. Vi va ett helt dagis därinne nästan haha! Och Elin va värsta supermorsan och gjorde mat till oss allihopa :) det var lixom en 3 veckors (botvid), en 6 månaders, en 11 månaders, en 18 månader (folke) en 3,5 åring och en 4 åring. Och alla mammor. Det blev minst sagt lite "stökigt" därinne haha! Snart ger vi oss ut i pissregnet och hämtar storebror. Sen har jag ringt efter förstärkning med lite mat som lockbete hihi. Då kommer barnens morfar hit och gör oss sällskap. Hunden är redan här!


trött dag....

Igår fastnade vi vid en krim-serie på ettan som inte slutade förs 22.30 och det är seent för oss! Men hade super mysigt sen för vi badade båda två tillsammans med Botvid, som princip sov under hela tiden i badkaret. men idag är vi trötta!! Martin gick med Folke till dagis och kom hem nu. Hans schema ser ut såhär nu:

Eftermiddagsveckor
Måndag: 14.00-20.00

Tis: 14.00-20.00

Onsdag: 07.30-14.00

Torsdag: 05.30-11.30

Fredag: 05.30-11.30

Förmiddagsveckor:
Måndag-fredag: 05.30-11.30

Det här är mest för min kära syster skull som jag skriver schemat :) 

En bild från valborg när Håkan fick två bäbisar sovandes på sig!


 

Snodda bilder....


 Äntligen kan jag leka med Folke i lekparken igen! Korten är från veckan, när vi hälsade på Folkes farfar i en lekpark i närheten. Han tog lite fina kort som han passade på att förstora och rama in till oss! Igår blev de valborgsfirande innomhus med våra fäder efterrsom de va pissväder. Blev lite god mat, sen tittade vi på supersugen. sjukt rolig film! Idag har vi haft playdejt med tessan och olivia. Dock tyckte inte barnen att de va lika kul som vi eftersomdom va så trötta haha! Kvällen har avslutats med varsitt träningspass för mej och martin. Martin sprang femman och jag gick 2,5an. Kändes grymt skönt att komma ut lite själv. Nu ska vi bada med Botvid!


RSS 2.0