den stora dagen med D



Skulle vart idag. Kan väll erkänna att jag är lite bitter. Ville ju ha en mars bäbis. Förvisso är inte dagen slut än..

Iddag när jag lämnat Folke på dagis började jag tjuta när jag mellanlandade på en alkisbänk på vägen hem. Kände mig så fruktansvärt hopplös och trälig och hade ont som fan. hade max 100 m kvar hem men kändes som en mil. Som tur är kom storasysteryster till min undsättning och hämtade Folkis dagis. Skönt! Vad skulle man göra utan er som hjälper till!? Nu är jag återigen på kryck-stadiet. Haltar fram i lägenheten. Imorn ska jag försöka stimulera folke bus h'är hemma. Lär väl sluta med en del utbrott från hans sida.
Hoppas bäbisen kommer imorn som ett skämt :)




Folke njuter nu när solen kommer fram ibland! Här i lekparken precis utanför dörren!





sängliggande

dagen tillliggande ära är jag sängliggande och suktar efter ett par kryckor eller möjligtvis en rullstol. Martin och Folke tog en promenad ner till stan för att träffa en kompis, fika och bläddra skivor på nått konstigt ställe. Jag har fått stränga order av Martin att inte hålla på att städa och styra. Men funderar på att förflytta mig från soffan till duschen och borsta tänderna allafall. Känns ju kankse lite bättre om man inte lukar svett och kaffe.

HÄPP!

snart helg...



Folke och Fantis på väg till dagis med Martin imorse. Skönt att han har lämnat hela veckan. Jag har jätte ont i jumskarna nu. Känns som dom håller på att gå sönder typ. Snart kommer pappa och leker med Folke. Jag är dödstrött. Igår va Lisa här och busa mä honom. Sen hade pannkakskalas och deep talk. Bra skit. Jag började gråta idag när Martin skulle till jobbet. Jag är verkligen SÅ gravid just nu.


för er 120 st som verkar angelägna om jag fått nån bäbis än...

DET HAR JAG INTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!

MORR!
Jag är sååååå trött på mig själv och bäbisinnuti magen nu. blääääääääää
Jag måste liksom ta hit folk på eftermiddagarna för att stimulera Folke. Han liksom hoppar på magen nu. Och på mig. Förut var han jääätte arg på magen och slog på den.

Något posivtivt då...ska försöka slänga in lite bilder ikväll på mina projekt!

Lördags styr



Folke ställde upp med ett litet smajl idag :)



Sen visade jag magen. (och mina nya kläder:)



Magen har sjunkigt lite nu.



Vi passade på att pussas lite på morgonen. Det finns en viss liten person i familjen som blir avis och sur om hans mamma pussar nån annan än honom haha!



Man får ta en leksak i taget i skåpet. Och när skåpet öppnas får Folke väääldigt bråttom dit och står och väljer omsorgsfullt. Sen stänger han när han är klar med sitt val!

'

En sak får du ta.

Idag har vi, efter en sjuuukt konstig natt (pga den lugnande tabletten jag fick som jag blev helt galen av) återhämtat oss. Vi besökte begagnat affärer idag. Med mycket bra resultat!! Jag blev helnöjd när vi knep ett litet bord med två stolar för 120 kr på Hela människan, som dessutom hade stått i fem minuter bara. Dock krävs en ommålning. Vi ska åka och hämta det på måndag när vi lämnat Folke tänkte vi. Fyndade även en liten teakbyrå, en liten jordglob, och en sjukt cool karta på typ 1,5 * 1 meter över östergötland, halva kalmar,jönköping, och örebros län typ. Måste hängt i nån gammal skola förr. Jag blev helt lyrisk när jag såg den! (För er som inte vet är jag lite larvigt förälskad i kartor och gammal orienterare) Och för er som är orienterare de kommer kort på den, ni kommer bli sååå avis! Den var förövrigt från 1967. Coolt som fan. Fyndade lite i vårt förråd idag också. Hittade en kartong med ärvda kläder. Där låg bla en vinteroverall och termobyxor och jacka till Folke som kommer passa till nästa vinter. Såg helt oanvända ut! Jag hade glömt bort dom! Dessutom ett par Treton-stövlar i Folkes storlek som han kan ha nu i vår och sommar! TOPP :) 

Nu ska jag duscha och byta till mjukis. Imorgon fortsätter vi med storstädning av lägenheten, och lite förberedelser inför bäbis ankomsten. (tvätta delarna till babysittern) intresant va!  


Falskt alarm



Som ni ser är jag FULLKOLMMLIGT lugn på bilden. Jag åkte inte in för att jag trodde att jag skulle föda barn idag direkt. Nej, jag åkte in för att jag trodde att de hade börjat sippra vatten. Säger bara det. De som tror att man vet hur det känns bara för att man gjort de förr. Dom har fel. Man är precis lika jävla nojjig nervös och rädd. Dom tyckte att jag behövde sova allafall, vilket jag också tyckte. Så jag jag fick med mig lungnande piller som jag skulle ta innan jag sov tillsammans med en jävla massa alvedon. Så var de med de. Jag behöver faktiskt vila nu. Martin är på promenad med folke för min skull. Söta söta Martin :) Går ut i helvetes väder för min skull!


inför jobbcoach - mötet



Ska leta reda på lite ställen jag skulle kunna tänka mig att jobba på inom konferenceområdet. Känns lagom inspirerande. Ska dit imorgon och "redovisa" försöker hitta dåliga vita lönger för att slippa gå dit om jag ska va ärlig. Idag när jag lämnade Folke på dagis (han har förövrigt förstått att han ska va där nu utan mamma, och stortjöt när jag lämnade honom! Lilla vän!) så fick jag allafall värstung huggen i magen. Gick precis förbi två taxicaufförer som öppnade dörren och erbjöd sig att stjussa mig gratis dit jag skulle. Jag förklarade att jag bodde runt hörnet och lovade dom oroliga caffisarna att gå försiktigt hem haha! SÅ. Jag har väll lite blandade känslor för att åka in till stan själv imorgon för att gå på ett halvtimmes möte. Känns onödiigt att gå ut själv nu när jag känner såhär. Jajaja..de har ju allafall inte gått nått vatten än så de är väll lugnt. Segt bara att få dom här huggen i magen stup i kvarten.
Barnmorskan sen allafall!


älskade förmiddagsveckor






Det sprack upp till sol på eftermiddagen. Vi passa på att gå ut en liten (betoning på liten) promenad. Folke hittade till sin stora förtjusning en bortglömd spade. Den här bron var extremt spännande att klampa på, speciellt med pappa eftersom han är sååå rolig att leka med tycker Folke. Vissa protester blev det dock när vi skulle gå hem såklart. Imorse kom Folkes mormor och drack kaffe, sen tog hon med Folke till skogen i två timmar, där han polckade kottar och tittade på fåglar och sånt. Hur kul som helst. Än så lägne är han lättroad ute. Skönt för mig att komma ut en sväng också.

Vi åt en skitgod soppa från en av mina nu tre, Paolo Robertos pasta böcker. Skitgott tyckte vi, Folke tyckte mesdt om beaconen. Imorgon är de dagis för Folkis som gäller. Ska försöka vila då. PÅ eftermiddagen ska vi till barnmorskan. Nu är jag i vecka 37+5. Alltså snart endast 2 veckor kvar till Beräknad förlossning :)


Söndagsbestyr


Jag har blivit sjukt svullen i ansiktet som ni ser här. Jävla vatten...


Mage...


Folke ville inte bli fotograferad han ville mest titta på kameran haha!

Idag är de söndag och vi gör sånt som man gör, lyssnar på hela diggilistan, tvättar fler tvättmaskiner än man har plats att hänga upp, äter kokkorv, skriver storhandlignslista vid frukostbordet, skickar iväg karln till Willys, dricker kaffe med havredryck...och dör lite på golvet mellan varven.
Just nu chillar jag lite vid datorn medans martin handlar och Folke sover. Igår var vi på stan med Folkes farmor. Hon köpte typ en helt ny garderob till Folkis. Det behövdes verkligen. Jag fick en Lotion (BEHÖVS VERKLIGEN OCKSÅ!) eftersom jag kliar mej på hela kroppen hela tiden och Martin fick ett par nya jeans! Tackar :)


hormoner...

upptäkte ett litet hål i mina byxor. Hörde hur det knakade när jag drog upp dom. Byxorna ligger smått dödade och sönderrivna i papperskorgen. Härliga hormoner säger jag bara. Tur att jag har mina två snoppnissar här hemma som tröstar mig när jag tjuter hysteriskt för att jag blivit för tjock....

skönt att höra!

Att man inte är ensam om att känna som jag gör..som sagt då är man "en lat 80-talist" ...mm visst. Min pappa (51 år) har vart på arbetsförmedligen en gång i sitt liv. Jag har varit där minst 4 ggr och skrivit in mig redan nu. Det säger väll kanske lite om situationen. Han undrar varför vi inte har nån enrgi eller glöd typ. Men kakse är de lite så att vår generation faktiskt har tappat framtidstron. Och är det så jävla konstigt då, när ingen jag känner i min ålder (20-30 åringar) nånsin haft ett fast jobb?! Konstigt att man tappar framtidstron då...dessutom, 70 procent av alla lediga jobb är så kallade "dolda" jobb. Sådanna man får genom kontakter. Och vad gör man då när man inte har några kontakter? Det är oftast superkört, eller i bästa fall kan man få en parktikplats där man får slava för 180 kr om dagen.

Ja, nog om det.
Imorgon ska vi besöka badhuset är de tänkt. Vi har inte vart där hela familjen nån gång än. Får väll se om jag har nån bikini som jag kan klämma in mig i utan att visa halva härligheterna...spännande.

jobbcoach

Igår var jag på jobbcoachmöte. Jag kan ha haft världens sämsta inställning när jag gick dit av förklarliga skäl. Men eftersom jag spelar jävligt bra var de inget han märkte. När jag sa att jag ville ha ett jobb som inte var alltför mycket skiftande arbetstider (önsketanke såklart jag vet) med tanke på familjen, så tyckte han princip att jag var en idiot. Jaha, tänkte jag då. Då  är de väll bara att spela de spelet istället då.. Så han fick mig att framstå som en idiot för att jag tänkte på barnen i första hand (för att jag vill kunna umgås och träffa dom så mycket så möjligt) när jag tänker efter vad jag vill jobba med. Då var det fel. Jag ska ju bara tänka på vad jag vill och min karriär.

Man kan ju undra vart samhället är på väg när alla ska gå och va stora egoister. Jag har inte skaffat barn för att inte hinna träffa dom. Jag tycker inte att jobb är de viktigaste. Jag tycker att de viktigaste är familjen. Varför har de blivit så fel att tycka så ? NÄR blev det såhär? Kan inte alla bara få göra som dom känner? Dom som vill "göra kärriär" först gör det, och sen kan dom låta oss andra va. Varför får man inte börja i andra änden ist? Varför måste jag förklara mig varje endaste jävla gång nån med lite hån i tonen säger typ nått i stil med "ni blev lite chockade va, när du vart gravid igen?!". Varför kan inte de få va ett val som vi gjort´av egen vilja? NÄ, vi trodde ALDRIG att man kunde bli gravid om man inte äter p-piller!

nån mer som k'ännt likadant`?

blutsaft

Låter det inte lockande?! Nu har jag pratat med missisbarnmorska, hennes rekomendation var en st järntablett på förmiddag och en hutt blutsaft (ja,hon sa hutt) på eftermiddagen. Får se om de blir bättre. Ska besöka hälsokostaffären på torget imorgon när jag lämmnat Folkebus på dagis.

Nu är Folkes mormor här och lägger honom. Hon daltar som fan. Jag säger att de bara är och låta honom skrika tills han somnar. Men hon får göra som hon vill..han är lite mammig när han ska sova tyvärr. Inte konstigt med tanke på att Martin bara är hemma varannan vecka på kvällarna. Men de blir ändring på sen när bäbben kommer för då ska han börja jobba 75 procent. Skönt. Då blir de bara två kvällar varranan vecka, dessutom slutar han 21.00 istället för 23.20. Lite skillnad där..





Tog lite halvpissiga kort bättre än inget ! För er skull:)


4 veckor left...


På väg till gammelmormor, gick halva vägen själv med hjälp av mormor. Folke har blivit en hejare på att bemästra overolen nu.


Magen är väligt spännande att klappa på. Speciellt naveln som står ut vill Folke dra i. Mindre skönt kan jag lova.

Cirkustältet himself. Tröjan inhandlad på röda korset. Byxorna är mina gamla.





Hemma hos morfar finns de en gunga. Pappa Martin hjälper till att ta fart.

OK. jag har sugit på att blogga senaste tiden. Luften har gått ur mig. Martin hittade mig på badrumsgolvet idag där jag "vilade" lite för att jag blev trött.. börjar allvarligt oroa mig för hur mina vrden ser ut nu. Imorn är de jag som ringer barnmorskan. Den här tröttheten är inte normal.




RSS 2.0