vårröj

Någonstans hittade vi energi, tror de var i dom fina fina vårgardinerna vi fick av Håkan från Indiska. Vi pysslar och skapar och rensar och plockar undan. Just nu tar jag en paus medan martin är och köper mer pyssel på ica. Välbehövlig paus eftersom att vi gick ner till stan, knäppingsborg som var stängt och sen upp till stan, och halvvägs hem. (fick ta bussen sista biten eftersom backarna tar död på mig, men martin och folke gick hela vägen) Folke har för övrigt börjat "springa" runt i lägenheten och finner sin nyvunna gångteknink helt underbar. Varje gågn jag säger att vi ska gå och klä på oss eller gå till skötbordet tar han de som en lek och typ springer ifrån mig och kiknar av garv. Böbisen i magen, och jag finner det tyvärr inte riktigt lika kul att springa efter. Snacka om att jaf bävar inför att försöka komma iväg på morgonen nu till hans inskolning. Det börjar ju liksom samma tid som vi brukar vakna annars. Förstår vad mamma menar med att hon gick ner i vikt när hon var gravid med mig eftersom hon jagade syrran hela tiden ( det är 20 månader mellan oss).

Nu ska jag fixa nån kvällsmat. Sen fortsätter vi med pysslet.

peta näsan



Folke kan peta i näsan nu. Han gör de med stolthet dessutom. Idag har vi inhandlat en ny bilstol till lillknodden. Känns rätt skönt. Orkar inte det minsta mer idag faktiskt. Vi ska göra smotie av överbliven fruktsallad sen igår och kolla på stjärnorna på slottet. Igår flippade jag över från lets dance till På spåret, och kände att de var värt att faktiskt betala tv avgiften. Jag känner mig SÅ gammal när jag kom till den insikten. Nu är de inte långt kvar förhoppningsvis tills lilla kommer. Tack för namnförslagen. Halva februari komer ju faktiskt att gå åt till att skola in Folke på dagis. Sen fyller ju jag hela 23 år dessutom.

Rolig anekdot om dagen var förövrigt att vi valde bort att äta lunch på "husmanskost" på maxi idag pga milslånga köer dit. Och istället drog varsin korv på fast food utanför ica maxi. Mycket uppskattat av yngsta medlemmen i familjen som fullkommligt älskar korv.


nä men en uppdatering kanske?

Vi lånar lite bilder från kusinen som hade stort ettårkalas i helgen! Säger som alla gör, gu va tiden går fort! Idag har vi ÄNTLIGEN fått info om inskolningstider till dagis. Skönt. Jag är ju i full fart med att "boa" här hemma nu måste ju ha saker o ting fixat. De sista vi ska fixa är bilstol till lillknodden som kommer. Det inköps i helgen.

Hänt sen sist, jag har fått bekräftat efter två besök på vårdcentralen att de faktiskt var bihålehinflammation jag hade, som jag sa redan på första besöket. Menmen... Folke har även fått besöka bvc idag. Hade trott att han skulle ligga över 10 kg strecket nu men icke! Han vägde hela 9450gram och hade växt som tusan på lägnden. 77,5 stolta cm. Martin var hemma från jobbet igår. Han hade feber två nätter i rad. Idag gick han trots att han mådde blä. Han ska även jobba över imorn. Så den lille kraken går och lägger sig vid halv ett inatt och går upp vid sex imorn igen och börjar jobba. Folke håller på att få två stora tänder och har lite feber och är allmänt gnällig. Annars mår vi bra!
Ang. graviditeten så mår jag skapligt. Alltså jag har alla åkommor man kan få nästan vid en graviditet (bihålinflammation tex) men nu är jag till skillnad mot innan jul, vid gott mod som man säger. Det är ju trots allt MAX 11 veckor kvar tills nästa lilla kommer. Och vi som inte har nått bra tjejnamn...bara bra killnamn.
Kändes jätte konstigt när bvc-sköterskan frågade om jag  ville ta folkes 18 månaders kontroll i samband med hans syskons första bvc kontroll. Det liksom gick upp för mig att han faktiskt ska få ett syskon snart. Och att jag ska FÖDA snart igen. Hur läskigt är inte det. Det gör ju så förbannat ont tyvärr.

Men nu ska vi fokusera på Folkes inskolning till att börja med. Har redan  kirrat en ordentlig barnvakt till Folke när jag ska på föräldrarmöte första gången. (KÄNNS KONSTIGT!!!) Nu ska jag gå på föräldrar möte...hur vuxet är inte det?! Ussan bus ska natta lillfolkis då.

Annars då, vi ska till unga föräldrar imorgon. Matlagning..de som också är bra är att allt är gratis. Även maten och fikat liksom. Skönt att de finns sånna ställen som är till för alla liksom.

Nu ska jag återgå till tvn.



vecka 30?

Tror att jag är i vecka 30. Det känns som nån form av avstamp liksom. Nu äre "bara" tolv veckor kvar. Men tiden går fort när man har kul, jag var tex på vårdcentralen igår. Fick en läkare som ryggade tillbaks när hon kollade näsan. Hade en brutal graviditetstäppa. Fick nåra tabletter fört. Får se om jag slipper migrän varje kväll nu. Idag hade jag skitont i ansiktet och huvudet, men sen kom gabbe och hans hund betty på oväntat promenad besök. Skit skönt att komma ut, vi var nästan ute en timma. Bra för lilla Focka oxå. Tyvärr märker jag ju av den där 3 km promenaden nu. Värker i hela kroppen, rädd för att jag ska ramla ihop när jag reser mej för att musklerna inte räcker till.
MEN, jag orkade ju allafall gå tre km. Sen får man ju ta koncekvenserna.

Imorgon ska jag och Folke och hälsa på hans dagis som han börjar på den 14 februari. Jag erkänner att de ä'r mest för min skull. Har sjuk ångest. Och kontrollbehovet bara tjuter. Tänk om dom använder typ eldorado våtservetter i röven när dom byter?!
Ja, många ångest grejer äre. DOCK! Folke börjar bli lite rund om kinderna nu! KUL :) Hela famlijen åt kvällsmat (hans favorit köttfärsås) Och Folke tog om en gång sen slickade han tallriken ren (han fick det) och smackade belåtet. Efter det drog han en dl välling också haha! Han kan om han känner fört.

Resten av veckan: Torsdag; Ska på unga föräldrar igen, aktiviteten heter: Husmors bestyr haha! Sen ska jag till Barnmorskan ensam med Folke...undrar hur de kommer gå....:S
Fredag; Öppen för förslag!
Lördag: MYYYYS
Söndag; Kusinen har ettårskalas! JIPPIII!

jätte knölig dag

började med att pappa kom halv tio och väckte oss (ja, vi sover så länge fast vi har småbarn). Han va tvungen att åka till akuten och lämnade Baltasar här. Sen skulle vi träffa Håkan på stan för att fika och köpa present till Folkes kusin, Ella. Hon fyller ett år snart. När vi kom hem var de knöligt. Jag matade folke, Martin åkte och llämnade en film vi hyrt kvällen innan och handlade, sen sket folke på sig mitt i allt knöl, Martin kom hem och var tvungen att rasta Balta, sen åkte jag och hämtade Sofy i smedby. Hon hade vart och lämnat pappas bil och hämtat lite kläder och skit till honom. De åkte vi och lämnade på sjukan, eftersom pappa blev inlagd. Sen hämta jag en kebab tallrik och hundmat till Balta. Kebaben smaka skit och va massa äcklig brosk i. Gjorde folke klar för kvällen. Packade ihop datorn och lite filmer, och lite grejer sofie glömt ta med till pappa. Sen klädde jag folke och vi tog bilen till sjukhuset fast folke va JÄTTE trött. Martin hade ju för EN GÅNG SKULL bestämt med sina killkompisar att dom skulle ut och äta och kanske dricka lite. TAnken va ju att ja skulle stjussat honom till stan. Men han tog bussen ist. Sen var jag och folke hos pappa en timme tills han strejka. Bara att plocka ihop åka hem. Nattade folke skitsnabbt och tog med Balta ut för att kissa honom. Nu är jag döens trött efter den här krångeldagen. Hoppas pappa inte behöver ligga kvar längre tid på sjukhuset. Stackarn.

Har förövrigt dagen till ära haft samandragningar till och från. Tror absolut inte att de är nått på gång men man blir ju nervös och rädd endå. Får typ hjärtklappning när dom kommer. Nu ska jag gå och lägga mej för jag är asssstrött! Imorn fyller mamma år.
Hoppas Balta hund håller käften inatt. Chansen är ju rätt liten eftersom de håller på att flytta in en familj nu so började bära kartonger in vid 19 tiden. Lagom!

rastlös

jag fick en släng av extrem rastlöshet. urk. har precis sett sista beck filmen..har inget med saken att göra.. jag vill bara JÄTTE MYCKET snabbspola dom här tre fucking månaderna som är kvar av graviditeten just nu. just finns det inget...knappt.. som gör att jag kan känna att jag kan njuta av graaviditeten.
piss

blääääääääääääääääääää

urk jag är irriterad på allt just nu

fixa

Nu ska vi göra iordning oss för lunch på stan med tove F!
Sen ska jag hjälpa henne med ett träningsschema :) KUL!


pust, nonstopdag



såhär glad var folke idag när han lekte med mobilen, han tycker de är skitkul när man tar kort och visar direkt!
Idag har jag vart äckeleffektiv. Tvättstugan sen 7.00, sen bädda om sängar göra mej iordning, äta frukost byta, förbereda lunchen. Sen kom Tove D och luncha med oss. Vi bjöd på soppa. Hon hängde här ett tag, sen kom pappa och låna badkaret, stackarn hade nån form av njursten? Sen kom Sofy och leverera bananer, sen gick hon och sen kom Lisa. Glömde bjuda henne på soppan... hon fick the och chokladbollar som jag lyckats klämma ihop under dagen nån gång. Sen servade jag pappa och Folke och Lisa samtidigt typ haha. Sen drog lisa och Folke gick och la sig (men badade lite först) och sen gick jag ut med hunden och sen skulle jag sätta mig och söka jobb när jag äntligen fick en lung stund. Men då fungerade ju sj'vlklart inte ams hemsida. Sjukt irriterande. oj jobbig osammanhängande text men nu har jag uppdaterat allafall.

Imorn lunchar hela familjen med Tove F på stan! Sallad på fräcka :P


korvutflykt med tjut







Vi gav oss ut på utflykt. Djupsnö, blankis, en gravid (med foglossning), en hund och en so stukar fötterna stup i kvarten. Det sluta med att Folke galltjöt princip nonstop under grillningen och hunden stod och skaka av kyla, och vi tre andra bet ihop och åt upp korven JÄVLIGT snabbt. Sen somnade Folke för natten vid 15.30 och sov till 10.30 dagen därpå. Men man måste ju testa för att se om de går. Ibland går de inte ..typ den här gången...


snabbis





Ussa och Gabbe (med hund), kom förbi på en snabb kaffe och macka lite oväntat idag. Vi kollade på kort från old times och konstaterade att man hade väldigt kul när man var full.


blir aldrig friska...


Mage!



Folke var feberfri i två dagar men har fått feber idag igen :( mitt huvud sprängs snart, befarar bihinflammation eller nått...


förlåt...

men. vi är/har varit sjuka. igen. tolvslaget firade jag tillsammans med två panodli och en jävla massa feber.
idag öppnade vi pommacflaskan (i glas, typ som champangeflaska) till frukost och önskade varandra gott nytt år bara fyra dagar försent. inatt fick även martin feber. fan va 2011 ska bli ett bra år!

BRA START DÄR!

RSS 2.0