jobba jobba jobba

jobba stressa mata söva bada byta vaka hund....behöver jag säga att jag inte har tid för bloggen just nu? "ledig" tisdag onsdag, jobba tors-sön.

pengar på banken....

Dagen i bilder! orkar inte nått annat just nu.









Små drakar har också känslor ibland, som inte alltid är glada :)


mutch hänt idag!

Idag var vi först på babysången och sjöng för fulla halsar. När vi kom hem ´hade Martin toppat lägenheten lite! GILLAS! Sen fick vi oplanerat besök av Jenny och Oliver vilket var kul! Här ser dock busungarna lite oense ut haha! Folke ville väldigt gärna dra Oliver i håret. Han. och tusen andra bäbisar har en förkärlek till att riva av sina stackars mördar håret. Allafall så kom mormor och mamma sen när dom hade åkt. Så det har vart fult hus idag. Madde bokade av vår dejt imorn, tråkigt men endå skönt eftersom jag fruktade den långa buss/spårvagsresan. Vill vara så utvilad jag bara kan till jobbet i helgen. Bytte även nr med en annan mamma på baby sången (dont worry ussa, youre still the one and only!) som bor typ två km härifrån. Hennes lilla bäbbä som inte var så mycket bäbbä (10 månader) ville väldigt gärna sitta i mitt knä med Folke hiihi hur söt som helst!
Nu är jag däck, jävligt hungrig och försöker lura magen med lite nyponsoppa, går sådär. Är alldeles för lat för att göra nått nu. Men jag vet att det ligger ett nudekpaket och ropar på mig i skafferiet. Detskriker så högt så jag måste gå och klappa lite påt.
tja rå






Bästa bilden på länge!


framtidssnack.

Jag och Sofy hade framtidsprat förut, vad man vill, inte vill vad som är kul och inte kul. Vet inte om jag kom fram till något men det som startade min framtidsångest var att vi måste söka dagis åt Folke nu. Och då behöver ju dom såklart veta vad mamma och pappa sysslar med om dagarna så att man har rätt att ha ungen på dagis. Allafall så måste vi söka. Och var ska man söka då? Ja, jobbigt. Sånt man inte ska tänka på såhär innan man går och lägger sig. Bäst att jag tar in rautern från fönstret nu innan den går sönder av allt regn.

HADE


Åttitaaaaleeeet! Va to du vägen ?!!

 


ok, jag har vart extremt dålig på att blogga....

så, här kommer lite summering!



Folkes dagens outfit; (från fredagen) Mammas gammla slängochdäng hängslen från 80-talet och en ärvd t-shirtbody. Martins dagens; T-shirt från Carlings 
I fredags hade vi barnvakt en stund under dagen och passade på att luncha på Longhorn. Hamburgarna är väll typ dödligt goda. Efter det gick vi till Kuriosa där Martin fick sin älksade cheesecake.



När vi kom hem ville jag, eftersom vädret fortfarande var topp, undersöka badplatsen vår granne tipsade mig om. Så typ 6-7km hemifrån oss låg den här fin fina badplatsen (taget med mobilkamera, vilket inte gör det rättvisa) Fina klippor i naturreservatet Svensksundviken:)

Ja, det var fint där.

Idag har jag (trots min extrema mensvärk, med hjälp av lite starkstarka piller) vart ute och hets-gått 4 km. Cred till mig! Dessutom har jag hunnit att påta i rabatten. Dock kommer jag aldrig vinna över mina pensionärs-grannar i tävligen, vem har snyggast rabatt. Hon hjälpte tillochmed mig att rensa ogräs idag (!) Tilläggas att hon är 80 bast. Cred till henne.

Folke har lyckats skita 3 gånger idag(!) Jag hade sån ofantlig tur att jag fick byta alla gångerna. (plats för värdelöst vetande) Allafall så somnade gossen vid halv sex idag. Rätt skönt. I helgen jobbar jag mina första pass. Får väll se hur det går. Men det är ju 7-16 pass så de är ju inga konstiga tider. Kommer dock var sjukt trött...

Nu ska jag återgå att klistra fast ögonen i Harry Potter. Kände att det var dags att plöja lite HP såhär lagom till sommaren!

(förresten så börjar jag och Martin planera att spara ihop lite pengar till en weekend i slutet av sommaren för att fira tre år tillsammans, några förslag på resemål?)


Folkes första besök på Oscarshäll







Han tyckte att det var lite ljust haha.

Idag har jag träffat Frida,Fredrik, Anna och Maximilian. Maxi lyckades skrämma Folke så han blev jätte rädd. Han ´är inte van vid att han är den som är minst "på" haha. Vi promenerade 2,5an (försökte lura ut dom på femman men lyckades inte) i topp väder! Sen stanna jag på Tjalve och tanka Folke med grötmjölkersättning. Det var kul att träffa dom igen :)

Nu är jag klibbig och trött. Imorn har vi mormor som barnvakt under dagen så jag och my boyfriend ska gå till Longhorn och käka lunch. Kanske springa i vrinnevi innan!

stackars martin!

Våra hyresvärdar har börjat jobba med tomten runt huset nu igen och började borra i marken så hela sovrummet skakade vid 07.20 imorse, Martin gick väll och la sig vid 00.30 igår så här blev det inga 8 timmars sömn inte! Dock posetivt att dom börjat greja igen nu ! Tummen upp! Stackars martin var på rötgen igår magnetkamera röntgen och lungrötgen. Han mådde jätte dåligt efteråt, men det skulle jag också gjort om jag åkte in i en tub med skithögt ljud i (även fast han hade hörselskydd) typ en halvtimme och var tvungen att ligga precis stilla. Stackars!

Snart ska vi till Oscarshäll (martins förslag) och äta lunch innan han åker till jobbet. Det är kul att göra nått innan han åker till jobbet!



Här syns nästan busungens två nya gaddar i underkäken som han biter hej vilt med.


Bloggsugen igen

har vart otroligt osugen på att blogga! Vädret ute har lockat istället:) Var på blomsterlandet i lördags med pappa och inhandlade massa skoj till rabatten här utanför. Nu väntar ennu ett projekt, pappa ska ta hem pallkragar åt mig som jag ska sätta jorgubbar i, och kanske sallad. Den här veckan har jag bil!!! (!) Vi kom på att Sofy var i Grekland och att pappa fixat hennes bil nu så vi kunde låna den den här veckan!

Nu är liten gröthungrig! Nästa gång vi handlar ska vi testa komölksfri kost till Folke som Carro tipsade mig om (för länge sen igentligen) Dessutom har jag tagit bort Nästan alla mjlkersättningar. Han får max en flaska om dagen :)
Vi har även bestämt att fredagar är mommiesday och att jag ska hitta på nått varje fredag utan Folke. Så ni vet.


Såhär sött sov han nyss i sin nya filt från farfar, inköpt på indiska :) Nu är det full fart igen !

urk...

idag efter maten, innan Martin skulle åka till jobbet blev dagen helt plötsligt värdens sämsta skit dag. Jag skulle trixa med fFolkes säng och sänka ner den eftersom han legat och dragit sig upp i sängkanten på mornarna, och better safe than sorry lixom, så jag gjordet i tid. Samtidigt som Martin började få rejält bråttom till jobbet var Folke mega jätte ledssen efter maten. Jag tapparsänghelvetesjävla botten på tån och får så fruktansvärt ont att jag mår illa. På det följer några obligatoriska skrik (för er som känner mej, jag är ju inte direkt känd för att va den kontrollerand typen) vilket gör Folke jätte rädd och ledssen. Panik uppstår lite lätt och jag blir tjutig för att Martin ska åka och jag inte vill det, och Folke bara illskriker... Jag skickar iväg martin och dom två resterande timmarna följer med galltjut från Folke. Han är sjukt rapig av brukmatsskiten och mår jätte dåligt. jag vet ärligt tarlat inte vad vi ska göra alltså. Mitt BVC är kasst och vi får inga konkreta råd hur vi ska gå tillväga..och han bara spyr och spyr och spyr.

Ärligt tarlat, jag tar emot vilka råd som helst? Va ska vi göra? är det bara och ställa sig och laga eget kött som gäller? Eftersom han verkar klara av vår rotfruktspure som vi gör själva...känner mej helt hopplös, varför kan vi inte bara få ett jävla allrgitest eller nått?!

min nya bästis (dont worry ussa)

Trodde aldrig jag skulle säga det MEN! Jag älskar Beverly hills! Har börjat gå på fyran nu mellan 15-17 och jag är sålld! hahahaha! Älskar dom underbara 90-talskläderna och stämmningen och allt :) Nu vet jag vad jag ska göra när liten sover eftermiddagslur!

Jenny och Oliver skulle kommit och hälsat på idag men hon var lite dålig och stannade hemma. Då passade jag på att ringa Martina från mamma-gruppen som bor på en gård här i närheten och undra och hon och lilla (lina är liten, eftersom hon är en HEL månad yngre än Folkis) Lina och hennes hund Selma, ville ut och gå en sväng i det toppade vädret. Och det ville dom gärna! Gick allafall 5 km och idag kände jag inte för att träna styrka när jag kom tillbaka eftersom jag var extremt trött pga Folkes lilla kravaller inatt som gick ut på att hellre leka med kossan-mu istället för att sova mellan 03.00-4.00. Någor trött när han vaknar med ett smajl vid 6 sen...
Fick somna om efter två timmar och vaknade alla tre sen och varken jag eller Martin kände att vi kunde röra oss för att vi var så trötta. Hoppas på en bättre natt inatt eftersom han faktiskt kan förvåna ibland och sova hela natten (18.00-05.30 typ)
Nä, nu måste jag sluta för jag är faktiskt JÄTTE trött!
Imorgon blir det baby-cafe och sång!

(Tyvärr ingen dagens outfitt idag eftersom han somnade innan jag kom på att fota)

Kusin vitamin


Myspys med kusin!

Ella tyckte inte riktigt om Folkes "klapp" på handen...höhö


Däremot tyckte hon om att sitta hos sin morbror som hann träffa henne en stund innan jobbet!


Sen gick vi ut på promenad i skogen delvis...

Såhär snygga var vi innan spöregnet haha

Sen hann kusinerna titta lite på varandra på bättre avstånd enligt Ella...







Avslutar med den här som dagens outfitt, byxdress från Lindex.

Eftersom Mister bestämde sig för att sova för natten vid 17.15 så har jag hunnit med förfärligt mycket, som att träna (dansa,styrka och lite gummibandsövningar) i vardagsrummet, varpå tvätthäng, damsugning och våttorka golv. Fick energi av att dansa så jag hann tillochmed att äta torra köttbullar på lunchen och titta på ett avsnitt med Coops. Vilket jag av förstårliga skäl känner mig rätt trött och ska knyta mig för natten nu. puuusssss

Folkes dagens...



Mumindress från Lindex, (present från farmor) dreggellapp  även den från sis&bro:)


Dagens outfit!



Tänkte börja med en ny grej här på bloggen; Folkes, dagens outfitt haha

Idag hade han på sig bamsebody och bamse strumpor från lindex, strumpbyxor från åhlens tjejavdelning, dreggellapp från sis&bro på skolgatan

Var det en rolig ide?


slänger in ett snabbt inlägg

Imorse var det sol och topp väder så vi gick ner en stund till Bogilinatorpet som är så gammalt att det tillochmed är luffare som ristat in i bjälkarna. Bra coolt. Satt och solade en stund. Fixa lite käk och vipps hade tiden gått och Martin skulle till jobbet :( Allafall så kom mamma hit och vi lagade lite käk och var extremt över duktiga. Damsuga och våtatorka hela lägenheten till och med bakom soffan(!) Pluss att vi samtidigt badeade och nattade Folke. Rätt bra gjort. Firade med en kaffe på det. Nu åkte hon hem för ett tag sen. Skönt att få lite hjälp med städningen. Nu ska jag gå och äta naturgodiset hon kom med. Mer spännande än så blir det tyvärr inte idag. Kan väll slänga in en bild här med.



Vaknade brevid en magic fairy häromdagen hihi

Såg förövrigt älgkon förut när jag slängde soporna.


Heldag i Snöveltorp!





Två glada grabbar som var betydligt lungare och snällare än hundarna som  levde rövare! Det var jätte kul att träffa Alex och Collin. Skönt att få lite tipps om mat och så eftersom dom på bvc är sega.Inte lätt för oss att veta nått eftersom varken Martin eller jag har några kompisar som har barn. Hoppas vi träffas snart igen så det inte går ett halvår igen ;) Nu ska jag bara sätta mig, och min förkylning/allergi i soffan och däcka.

10-mila och finfinaväderet idag, med halsont...

Ja, igår var det ju tio mila. Med hopp om att träffa lite old friends åkte jag dit med Folke. Vädret var piss med humöret var bra! Tjalve hade tillochmed hyrtält och grejer. Allafall så träffa jag Ullis och Sofia, OCH Amanda och Malin!!! Jippie:) Gick förbi en sista gång innan jag skulle till bilen och då hade jag tillochmed så tur att jag fick en kram av pappa Almen! Det var sjukt länge sen jag träffade alla! Tyvärr hade klant arslesara glömt kameran eftersom det var sjuttielvatusen andra saker jag skulle komma ihåg...


Men här kommer allafall bilder från idag! Meningen var att vi skulle åkt till Maxihuset men eftersom jag kände mig sjuk och seg stannade vi hemma och fick mat-leverans och besök av Folkes farmor.







Bra dag trots halsont, på vår promenad var vi ca 50 meter ifrån en sjukt stor älg som bara stod ch stirrade på oss. Så vi körde safe, backade och gick tillbaka. Imorgon tar vi bussen in till stan där Sofy hämtar upp oss för att sen åka till Alex och Collin! Kul! Har inte träffat henne sen jag var i sjunde månaden.


RSS 2.0