Super söndag



Fångade en glad bäbis :)



Såg sjukt kul ut när han satt där själv i soffan och var nöjd!

Träna träna nacken....



Folkes farmor kom på besök, vi var ute och gick,kallt men mysigt. Därav den sega mössan jag fick av pappa :)



Avslutar med ett kort på mej och min favorit kille


Lady Gaga

Köpte skivan The fame monster för några veckor sedan lite på skoj för att det är ett kul minne från den här musik-eran. Men vilket jävla kap! Lyssnade i lurarna här nyss och dansade, för det går ju inte att stå still! Catn read my pokerface !

Mamamammmmaaaaaa


Familjen <3



Familjen Dahlberg-Wallner i förmiddags.

Vem är Folke lik?


Stuck in landet

Vi sitter rätt mycket fast här på landet. Vädert har ju vart, ja, inte jätte bra det senaste dygnet...igårkväll var vi ute på en vansinnesfärd hem från ica (var tvungen att köpa blöjor). Både jag och Martin avar sjukt svettiga när vi kom hem. Sikten var väll typ max fem meter fram, och vi var sjukt nära att köra i diket igen. Dom hade inte hunnit skotta vägen in hit från arkösundsvägen och vi fick möte och stannade lite för långt ut och var nära på att inte komma upp. Allafall. Vi vågar oss inte på att åka iväg nånstans nu. Trots det vill jag JÄTTE GÄRNA åka och hälsa på Hanna ooch Martin IDAG!!! Men det är ju fan 6 mil till Linköping härifrån så det tar ju ett tag att åka i det här vädret..

Här kommer en bild på dagens outfitt! HHAHAHAHA ser sjukt likgiltig och  trött ut på bilden. Faktum är att jag inte fått sova ordentligt på flera nätter i rad eftersom Folke tjockisen (6100 gram nu) vill äta varannan timme. Jag typ somnar med honom brevid mej och blir skiträdd när jag märker att jag håller på att rulla på honom. Alltså det går inte beskriva den här tröttheten med nån annan. Särskilt inte nu när jag vart sjuk och lite hängig också....




3-månader idag!

idag fyller Folke tre månader :) Igår var vi och tog tre månadersvaccinet, han blev lite febrig, likaså jag. Fast det lustiga var att jag fick undertemp :S aldrig haft det förr! Idag skulle vi igentligen åkt och hälsat på Hanna, Martin och deras nytillskott Ella. Men eftersom vädret är som det är så var vi kloka och stannade hemma! Hoppas på ett besök så snart som möjligt! Vi lyxade till det lite nu på kvällskvisten och gjorde pannkakor:) För övirgt har jag låtssats att Martin var min tjejkompis (fick inspiration av Frida) och plattat håret på honom. Det blev jävligt gay! hahahaha

bildbomb!



Resultatet av min lek!

Posarn lixom höhö



Baltasar blir avis på husse när han har en annan bäbis i famnen :P



Folke ville hjälpa till att laga mat igår:) (nya babysittern)

Jag och Folke pysslar, gör tygtavlor av gamla ramar till sovrummet!


Morgondagen

Imorgon startar dagen med Babymassage i Östra husby, vidare till bvc där Folke ska få sitt första vaccin. Jag kommer få ont i mamma-hjärtat när han tar sprutan :S Några av sakerna jag ska fråga är; Värför kräks han så mycket? Hur ska vi göra när han vägrar att sova om vi inte håller honom i handen, hur länge ska man låta honom gråta? Och, när ska vi börja med smakportioner, eftersom det verkar som han vill ha mer mat...

Det var det, nu ska jag sova så gott jag kan. Tack för dom fina kommentarerna :) Det värmer !


Produktiv dag

Dagen startar med att Martins telefon ringer kl 8 och vi vaknar med ett ryck. Han springer upp och svarar då äre nån nisse som ska komma och laga fläkten. Vi hoppar upp ur sängen överdrivet hurtiga och börjar hetsstäda, ni vet slänger in den extremt stora högen med kläder från golvet i städskåpet, städar toa,dusch och lister på tio minuter. Sen kom han och konstaterade att dom endå hade beställt fel mokapär till fläkten och måste komma ut igen nästa vecka. Ja, och då när vi endå var upp och inne i ett tempo passade jag på att springa rundan på 2 km medans Folke sov. Gick rätt bra förutom att jag mådde illa hela vägen....har mått illa i flara dar nu på morron:S
Nu ligger Folke och sover i sin nya spjälsäng.



Tog ettt kort på honom nyss :)


SÖTNOS!



Titta Svea, jag kan också! :)



OHHHH va söt han är !!! (Här i gamla babysittern, med ett av hans favvodjur, herrlejon)


Folkes kusin!

Idag blev Martin morbror och hans syster Hanna och hennes man Martin (ja, han heter också Martin) blev stolta föräldrar åt en liten flicka som inte fått nått namn ännu.



Här är Hanna med Folke och kusinen i magen på julafton! Ska bli spännande att träffa henne utanför magen :)

För övrigt idag har dagen varit påfrestande eftersom halva dagen gått åt att leta efter bilnyckeln Martin tappat bort . Vi har fortafarande inte hittat den :(


Kaos i skolan

Vi var ju som sagt på Ikea igår. Det slutade med kaos i lägenheten. Det ligger kartonger i hela hallen och vår garderob står ute i vardagsrummet. Jag tar "långfrukost" idag och dricker mycket kaffe :P Nu ska jag snart ut i friska luften och ta ett löppass på en halvtimma. (Följer min mors träningsråd till hundra procent) Samma sak som förra gången med varranan minut jogg och varannan gå. Folke får ligga i vagnen sålänge. Det är bra att bo på landet :)




Lägger upp en bild från julafton, Martin lyckades väll sådär varje gång vi skulle ta ett kort på oss, men men det är inte därför jag lägger upp kortet, utan för att visa hur mitt hår ser ut nu. Jag har min "riktiga" färg i håret nu vilket inte är så vanligt nowdays, jag är så trött håret men vill inte färga eller klippa det eftersom jag håller på att spra ut håret. (Och inte skulle ha råd att hålla på och färga en gågn i månaden) Är det nån som har nåttt tipps på vad jag kan göra för att känna mej lite mindre grå ? utan att behöva färga och träla...gänra tipps på tio-minuters-fixning som inte betyder endast lite rouge och mascara...


Idag känner jag mig bättre!

Vi fick en ny säng igår! 180 istället för 160-säng! Det var gudommligt att sova i den, dessutom åt Folke bara en gång "inatt" vid 04.30 vaknade han, och han sommnade vid 21.30! Så jävla sköööönt! Han är så duktig och sover om nätterna nu:) Däremot kan det hända att han fortfarande vill amma med 3 timmar mellanrum på natten och ibland sova 6-7 timmar så mina bröst vet inte riktigt hur dom ska bete sig. Det brukar sluta med att det "sprutar" ut mjölk när han ska äta så att han antingen sätter i halsen eller blir helt nersprutad av mjölk på bodyn. Men men det blir väll stabiliserat snart. Vi har precis testat lite av massagen jag fick lära mej på första kurstillfället i tisdags. Det var faktiskt över förväntan kul, brukar ha uppfattningen om att sådanna där tillst'llningar känns krystade och jobbiga, men det var faktiskt en "yngre" mamma med som kanske var typ 28 som jag fick lite kontakt med. Dessutom så fick Folke ligga och prata lite med en "äldre herre" (en fem månaders bäbbe) som hette Joar och var väldigt pratsam :) Idag vet jag inte vad vi ska hitta på men det blir nog förmodligen en promenad inne i "samhället" eftersom vi endå ska åka till returpunkten är det tänkt.
Imorn blire Ikea ! Wihuuu

irriterad/sur och lite deppig

vet inte varför kanske för att jag har haft en extremt tråkig dag och ätit konstig mat. har vart hemma hos pappa och passat Baltasar. tog vad som fanns, kyckling med gröna bönor potatiskulor och bea-sås.
väligt konstig mat. känner mej irriterad och sur. vet inte varför.

Familjen normal?

Sitter och dricker varm tranbärssaft, som Martin köpte till mej förut. Har precis tittat på familjen annorlunda, det gör att man får lite perspektiv på saker och ting. Folke är så mysig! Förut funkade inte internet och då tänkte jag att jag skulle skita i att bli arg och istället mysa med vårat underbara barn :) Det kändes mycket bättre!

Idag har jag sprungit mitt första löppass! Heja mej! 10 minuter, varranan minut gå, varranan springa. Sedan körde vi lite snöpuls på fotbollsplan, Folke låg i vagnen och hejade på mamma i sömnen. Sen gick vi in körde lite styrka dels med mitt nya gummiband (sjukt bra!) och dels med min egen kroppsvikt. Precis lagom träningspass! Imron ska blir det 3 km spåret på skidorna igen! Fan va kul det ska bli :) Hoppas inte snön smälter bort nu bara för att jag kan börja åka skidor.

Imorgon 9.30 börjar babymassagen...vill inte ha för stora förväntningar, hoppas på en bra grupp. Men det viktigast är att Folke tycker att det är mysigt och att vi får användning av kursen. Den kostade trots allt bara hundra spenn för fem gånger!

(till er som kommenterade)

Jessie: Jag vet verkligen hur det är att gå och vänta! Speciellt om man gått hemma en längre tid och inte vart och jobbat eller så! Jag gick över tiden 12 dagar och åkte fram och tillbaka till förlossningen 3 nätter i rad...de sista dagarna är värst!

Lisa: Bilden är från när du, jag och Martin var och grillade, eller ja, du åt kebab för att du var bakis, nångång våren 2008? I Folkparken.

Ussa: Bounce sista föreställning i Globen i slutet av April, vad säger du ?




Tack lisa!

Här ovanför ser ni resultatet av lisas fina header hon gjort till mej! Det ska vi fira med en bild tycker jag :)



Idag har vi varit på ingelstad-området tillsammans med Martins förädrar, syster o syster man och kommande kusin till Folke (i hannas mage :) Först va vi på babyproffsen och köppte en ny babysitter till Folke som han älskade! Han drog av det första "riktiga" garvet när vi testade den när vi kom hem! Sen gick vi även och glodde på lite kläder i kommande storlekar eftersom han växer så snabbt nu. Jag och Martin har ju knappt köppt några kläder själva till Folke och kunde inte hejda oss riktigt så det blev två st bodys med långa ben och armar plus en långärmad tröja, jättefint! Sen köpte jag även ett gummiband med tillhörande bok med övningar i som jag ska testa imorgon. Tror att det är en bra start, och fortsättning. Fanns en del riktigt jobbiga övningar i den där boken. På tisdag ska vi på första omgången med babymassage! Ska bli jättekul och intressant! Synd att jag inte fick någon respons på förra inlägget, kanske inte är några andra mammor som läser bloggen...men om de är nån annan som vill hänga lite även om vi inte pratar bajs och kräks går ju det också bra :) 

Undra om Ussa är kvar i Sthlm...hoppas det gick bra för henne. Tror tyvärr att hon missade auditionen som jag tippsade om som var igår. Har en idee om du läser det här ussa. Om jag säger som så att jag skulle vilja bjuda tillbaka för Gwen Stefani konserten, så har jag hittat det vi måste åka och se i globen!!

Nu passar jag på att klämma in lite skäll här igen, inga kommentarer på jätte länge ! = tråkigt att skriva.... 


Efterlyser!

Efterlyser härmed andra mamma-lediga första gångs mammor! Jag behöver nån att prata kräks, bajs och babisens framsteg med! Vill inte trötta ut mina stackars vänner med sånt, dom tycker väll att det är kul till en viss gräns men..hör gärna av er...om det är någon som läser det här som nyligen blivit mamma eller är gravid. Vore kul :)

Det händer grejer!


Balthasar ett år!

Idag fyller grabbarna grus ett år! Balta och hans bröder har redan blivit stora och inte valpisar längre! Sitter och kollar på Lets dance och har fredagsmys:) dock avsaknas godis tyvärr:/ Igår hade jag mitt första riktiga träningspass. Tre km på tapperska fältet men fick byta skidor med mamma efter halva för att jag varken hade glid eller fäste! Men fanva skönt det var att få upp pulsen och känna lite blodsmak i käften:P
Idag har vi gått mega promenad blev minst sex km med paus på mitten, kaffe och risifrutti.
Nu har vi käkat lax och pasta med ostsås. Det var toppgott :P
Lisa ska hjälpa mej med headern. Tur. Det ser lite halvskevt ut nu.
Har problem med mina öron jävligt äckligt men så äre. Hör bara mej själv. Imorn kommer Balta hit, då blire förmodligen promead igen.

Megabildinlägg!



Såhär kul har vi när vi badar :) Folke tycker om att bada!



I måndags fick vi besök av min moster louise och hennes blandras lahsapso/shitsu Kito



Kito ställde gärna upp på bild!



Jag visade lite ur Folkes; mina-första-år-bok



Sen blev det tisdag och tove och lotta var och hälsade på. Folke fick en bamse-body som vi tesdade direkt genom att kräkas lite på den.



Sen busade pappa martin med Folke. (på det här kortet håller han huvudet själv som ni ser!)

Snart kommer madde och hennes lilla hundvalp !


en snabbis!

Efterkontrollen gick bra!!!! Jag är så lättad! Var rädd att det inte skulle va ok, pga foglossningen men allt såg bra ut :) Så himla skönt! Vägen till stan däremot var hal och typ tvåhundra meter hemmifrån när martin får möte åker han ner i diket i en uppförsbacke dessutom med högersidan ner. Jag börjar springa upp mot skolan igen och som tur var var det lite folk hemma. Tappra men trötta nattarbetare kommer ut och hjälper oss att putta på bilen. Lagom bra start inför efterkontrollen för mej att putta bil lixom haha! Efter efterkontrollen hämta vi upp Bussan och åkte till impörtören och hela människan där ussan klöv en fåtölj. (hur stavas det ?)
Nu sover Folkis efter en som vanligt väldigt lessen och hungrig kväll, men tillslut kunde jag sakta dra ur tutten och ersätta den med nappen. Han har börjat röra sej så himla mycket nu! han hade vänt sej 90 grader förut när han låg på baby gymmet! Och håller upp huvudet nästan helt själv också!

Nu ser jag fram emot att börja träna igen! Kanske kan jag få några kilomerter skidor i benen den här vintern trots allt:D Imorn kommer Madde Knutsson, jag ska hjälpa henne lite med ideer till barnjumpan på korpen. Känns kul att man kan hjälpa nån faktiskt :)

NU blir det dusch och säng! gonatt

VANSINNIG!!!

ok. jag har hållt på den där jävla headern i 2 dar nu trots att jag inte kan nått om html. men eftersom jag är en envis fan gav jag mej på allafall. och här har ni det brutalt misslyckade försöket. hädanefter håller jag mej till att byta färg på texten och sånt.

om det är nån som känner sej manad eller inte står ut med det hemska försöket till design kan dom gärna få hjälpa till. (lisa) ;)

puuuuussss

möh


header..


Håller på

med uppdatering på bloggens utseende så det här får duga tillsvidare!

värk i höger tutte

japp, Folke sover som en liten gris. Jag har inte ammat på hur länge som helt så nu värker det i tutten. Ju mer jag tänker på det deto värre blir det. Har kommit hem från besök hos moster sofy, när hon skulle gulle med honom så rapade han henne i ansiktet hihi :P Funderar på om jag eventuellt har nån form av ägglossning har ju inte haft det på typ ett år så kommer inte ihåg hur det känns riktigt...
Imorn kommer min moster louise och hälsar på. Hon ser ut som mamma fast med annan hårfärg typ...

Igår hade jag och Martin vår första filmkväll sedan efter graviditeten...vi slog på stort och köpte godis. Det var ingen bra ide´. Jag hade jätte ont i magen inatt och det var fler än jag som hade det, stackars lilla FOlke låg och prutta hela natten. Folke är pruttig helt enkelt. (Vi fick en bok som hette just så av Folkes Faster:P)

Allafall så är nästa vecka fullspeckad! Besök av Louise, Tove Folkesson och Lotta Olsson, Madde Knutsson, plus att vi ska till Lovisamottagningen på återbesök med mig. ÄNTLIGEN!! Sen kanske jag kan få träna normalt igen!!! Yippieeee:D

(Ussa, det vore topp om du kom hit varje dag:)

Topp väder!

Idag är det igentligen för kallt för att hänga ut rautern och surfa men det får bli i snabbt inlägg, funderar på att gå ut en sväng eftersom vi inte var ute nått igår...Men det är fucking kallt ute! Kanske en jätte kort promenad! Det får bli mycket kaffe drickande istället :P

Folkes Favorit



Han har väll...ja, typ börjat fatta det där med gosedjur.


slänger in lite hälso slash skönhetstipps lite oväntat!

Först och främst vill jag hajpa min hårinpackning från Matrix jag fick av min syster i julklapp. Toppbetyg till den! Vidare vill jag slå ett slag för att inte underskatta lite havssalt blandat med olja som ansiktspeeling. Fick även en Gel från AnneMarieBörlind av mamma i julklapp, den var oxå topp. Brukar annars använda Orage Blossom (olja) tillsammans med Jäsöns Aloe Vera ansiktskräm. Då känner man sig som en liten appelsin i fejjat :) Är det riktigt pisskallt ute lånar jag Folkes Wind and Wether cream från Weleda mixat med Orageblossom. Då är man flottig i nyllet hela dan sen! TOPP! Senast jag var på PRIX (Coop i smedby, hette prix för fem sex år sen men alla säger prix fortfarande) köpte jag ett fyra pack med rakhyvlar från Venus för kappriset 100 spenn! Billigt tänkte jag och undrade varför jag vart en idiot tidigare och inte köpt dom innan. När jag kom hem insåg jag att det var engångshyvlar och därav priset. Fan tänkte jag då , men gav dom en chans. Och här kommer det toppiga i det; det var ingen skillnad från Venus vanliga hyvlar! Lurendrejeri alltså. Med andra ord, man kan lika gärna köpa Venus engångshyvlar. Ja, det var det jag ville rapportera från skönhetsgurun S.Dahlberg idag. Och kom ihåg underskatta aldrig nått så tipptop som Family fresh, spring rain. Så kommer du lukta som en liten blomma sen ;)

(Eftrelyser härmed en skönhetsblogg från min syster. Gärna med dagens skönhetsprodukt i innehållet!!) vet att hon aldrig kommer vilja blogga då men skitsamma...

hemma igen

Har vart och hälsat på Folkes farfar i stan. Det var mys, först åt vi mat sen gick vi ut och gick till hemköp och köpte kvällsmat, och åt igen:P Sen sa Folke att han ville åka hem, med andra ord han skrek sej till sömns när han väl satt i bilstolen tystnade han igen! Nu är vi hemma och jag är skittrött! Har vart hemmifrån två dar i rad nu så imorn vill jag bara va hemma och chilla. Skulle behöva göra nåt åt min hemskt ouppdaterade header men det är sjukt jobbigt att sitta i paint och greja med det som man får göra om man inte har photoshop.
Nu ska jag glida runt och läsa lite andra bloggar sen ska jag bara duscha och rakt i säng!

wihuuu:)

Kul! När man skäller lite på er rammlar det in respons ;) Tack för dom fina kommentarerna! Sitter och dricker kaffe och lyssnar på prinsen av peking, Folke har precis sommnat om efter att ha bajsat ner hela ryggen direkt efter att jag satt på honom rena fina kläder. Det va bara att börja om igen :P Imorse spydde han ner hela Martins sida av sängen så att han blev sur och gick ut och sov i soffan haha. Jag brukar helt enkelt bara lägga mej och värma upp stället som är nerspyat så torkar det så småningom, MYCKET FRÄÄÄSCHT! Vi är sugna på att hitta på nått idag men kommer fram till att om vi ska hitta på nått så involverar det att göra av med pengar vi inte har så...det hela slutar med att jag sitter här med kaffeandedräckt och funderar på om jag ska gå ut och gå en sväng istället. Igår var jag hemma hos Ussan som sagt..låna hennes våg och såg att jag var nere i min "normalvikt" mellan 53 och 54 igen! Men det är väll mest att jag knappt har några muskler att tala om. Igårkväll blev det sent dels för att jag började "chatta" med Hanna (Martins syster) på FB, mycket kul, och sen satt jag på badrumsgolvet och gjorde Martin sällskap när han duschade. Pratade om viktiga saker som vad vi ska ha för internet när vi nu bestämmer oss för att byta...

Skriver mer sen kanske! Firar med en gammal goding bild, med tanke på att jag borde rensa datorn som går på knäna och inte kan lägga in fler kort eftersom det är helt fullt på hårddisken. Så går det med laptops!


världensvärstaväder

Jag har aldrig åkt bil i sämre väder än det här! Självklart hamnade jag bakom fucking jävla plogbilen när jag åkte från stan. Såg typ en meter framför mej, och plogbilen blåste upp hur mycket snö som helst framför mej. Åkte i 50 på 80 väg med jävligt svettiga händer och kalla lår.
Idag har jag vart i stan. På Plankgatan. Fritisgårn. Folke var där och skrek när ussan pratade i telefon. Det ekade. Munken kom och gav Folke en barbapappa filt från henne och Lisa. Den var fin. Bussan och jag drack kaffe och åt äcklig rulltårta. Sen kom vi på att tiden hade gått sådär som den alltid gör på nått sätt när vi umgås. Så vi gick till VB och åt flottig pyttipanna med plaskigt ägg. Det var gott. Sen en cappu på det.

Jag har nya ideer till sovrummet ! Nu när vi har landat lite grann i föräldrarrollen har vi tagit upp inredningen i längenheten igen. Sovrummet är så litet så vi måste lösa det nu på ett nytt sätt när han inte ka sova i vaggan längre...jag har mina små ideer...

Japp. Imorn blir det tillbaks till rutinerna.
Då ska Folke få flyga flygplan igen :)
Förresten, ni är rätt många som läser men ni är dåliga på att kommentera, vilket har resulterat i att jag inte skrivit på länge...det är roligare att skriva när man får kommentarer. Det här inlägge är på bussans begäran :)


framtid...? jovars..

känner mej sjukt sur. sitter och kollar utbildningar på nätet. för det första finns det hur många som helts..vilka är seriösa? och för det andra är dom svindyra, om man inte väljer att plugga på universitetet som endast gör allt teoretisk även om det är en praktiskt utbildning, eftersom dom tror att allt går att skriva tenta på. ohhhh haaaata!
Ja, jag är alltså lite sur..hittade en personlig tränare utbildning där man kunde vidare specialisera sej på träning för gravida och efter förlossning..vilket jag tyckte lät sjukt spännande..men som sagt min plan krossades lite där. dessutom var martin lite härligt realistisk och påminde mej om mitt csn jag tog när jag började trädgårdsutbildningen , att det skulle betalas tillbaka snart. jippi...

jag är lite sne med andra ord. nån som vill uppmuntra mej? hitta på nått skoj i veckan ? nån..? 

RSS 2.0