Folkes operation

hade ju lovat ett inlägg om Folkes operation!

Jag fick gå upp tiiidigt och käka frukost innan Folke vaknade och packa det sista. Vi skulle bara vara där över dagen men behöve lite massäck. Väckte en skapligt seg Folke och satte på emla-plåster för att dom skulle kunna sätta nål med sövningsmedel.

Vi gick upp till sjukhuset de var svinkallt ute. Folke frös och han hade ju inte ätit något heller. Vi vimsade runt lite först men satt tillslut i rätt väntrum. När läkaren kom blev Folke jätte rädd! Hon hade ju konstiga gröna kläder och mössa på sig! Vi fick gå in till operationen, Folke fick sitta i mitt knä när vi skulle söva honom. Va faktiskt skitjobbigt. Dom testa att sticka på två ställen men de gick inte alls. Han var jätte duktig! En av sjuksköterskorna studsade studsboll för att avleda uppmärksamheten från det dom gjorde! Eftersom det inte gick att sätta nål skulle han bli sövd med syrmask ist. När dom tog fram den så trodde han att det va en damsugare! Hihi :) I efterhand förstod jag varför han blev hysteriskt när dom satte den över munnen, han hade ju napp, och han trodde att dom skulle damsuga upp nappen! Urk vi var tre vuxna som fick hålla fast honom för att söva. Sen fick jag lgga honom på op. bordet. En av sköterskorna följde mig ut igen. Operationen gick sanbbt ca 25 min typ.

Läkaren kom ut och berättade att operationen hade gått bra och att den var VÄLDIGT nödvändig pga halsmandlarnas storlek. Dom hade alltså brännt bort en del av mandlarna och bränt bort polyper bakom näsan.

När dom kom och hämtade mig i väntrummet hörde jag lilla gubben grät i uppvaket, han typ krampade och hade mardrömmar! Det var faktiskt det värsta. Tillslut kom han till ro när han fått sin älskade gris i handen.

När han vaknat till var han jätte flummig och blev kompis med hasse på uppvaket som han fick glass av :)
Efter en timme blev vi nerflyttade till öronmottagniningen.Där lev´de han rövare i några timmer tills han slocknade i vagnen när Martin och lillebror kom och mötte upp oss och gick hem.

Inte så särskilt stort ingrepp men han va däck i två veckor efter nästan.. 


RSS 2.0